woensdag 3 oktober

Koffie drinken
09:00-11:00, Vianen, De Hoeksteen. De deuren van De Hoeksteen gaan om 09:00 uur open voor iedereen die een kop koffie of thee wil komen drinken. Deelname is gratis.

Goudsmid
13:00-16:00, Vianen, Hof van Batenstein. Stichting Welzijn Vianen (SWV) heeft goudsmid Tony weer uitgenodigd. Hij repareert gouden of zilveren sieraden, schoonmaken is ook geen probleem.

Kleuren voor volwassenen
13:30-15:30, Vianen, Hof van Batenstein. Stichting Welzijn Vianen (SWV) nodigt mensen uit om een middagje te komen kleuren voor volwassen, het kleuren geeft veel mensen rust. De activiteit vindt plaats in de educatieruimte, deelname kost 2 euro. Aanmelden is niet nodig. Is ook op woensdag 17 oktober.

Over Willem van Oranje
20:00, Lexmond, Historium. Jeroen Punt verzorgt voor de Vereniging Historisch Lexmond en Hei-en Boeicop een lezing over het leven en de familie van Willem van Oranje, de tachtigjarige oorlog en de machtsverhoudingen in het Europa van die tijd. Punt is als conservator bij het Nationaal Militair Museum zeer nauw betrokken bij de opzet en organisatie van de tentoonstelling over Willem van Oranje in Soesterberg. De avond vindt plaats in het Historium aan de Kortenhoevenseweg 28, aanvang 20:00 uur. De lezing is een prima voorbereiding op de najaarsexcursie naar bovengenoemd museum op zaterdag 13 oktober. Opgeven voor deze excursie kan via arievanderzouwen@hetnet.nl of 06-18188357.

donderdag 4 oktober

Open eettafel
17:00, Vianen, Oosterlicht College. Alleenstaande Vianezen die het leuk vinden om samen met anderen te eten, zijn welkom om aan te schuiven bij de open eettafel. Er is een menu uit drie gangen samengesteld. Deelname kost 7,50 euro. Belangstellenden kunnen zich opgeven bij Dineke Leeuwis via 06-29232016. Mensen die niet goed ter been zijn, kunnen eventueel opgehaald worden.

Pubquiz
19:30, Vianen, Zas & Fratsen. Vianenvoorelkaar.nl organiseert in de Week van de Eenzaamheid een pubquiz bij Zas & Fratsen. Er komen vragen over actualiteiten, sport, muziek en Vianen voorbij. Deelnemen kan met een team van 4 tot 6 personen. De pubquiz start om 19:30 uur, deelname is gratis. Opgeven kan door te mailen naar info@vianenvoorelkaar.nl. Meer informatie over Vianenvoorelkaar.nl is op de website te vinden. www.vianenvoorelkaar.nl

Dialezing
20:00-22:00, Schoonrewoerd, natuurcentrum De Schaapskooi. Bij natuur- en vogelwacht De Vijfheerenlanden gaat weer een nieuw seizoen dialezingen van start. De eerste avond wordt verzorgd door Gerard van Heusden en Ceel Gielis. Van Heusden toont foto's van Suriname en na de pauze gaat Gielis het hebben over de Verenigde Arabische Emiraten. De lezingen zijn gratis, wel wordt er een verloting gehouden om uit de kosten te komen.
www.natuurcentrum.nl

zaterdag 6 oktober

Repair Café Vianen
09:00-12:00, Vianen, wijkcentrum Monnikenhof. Repair Café Vianen doet mee aan de fietsverlichtingsactie van de ANWB. Dus is er deze keer extra aandacht voor een goede fietsverlichting. Maar ook andere reparaties zijn natuurlijk mogelijk.

Kledingbeurs
10:00-13:00, Vianen, basisschool De Wegwijzer. Tweedehands kledingbeurs in de Viaanse school. Er is herfst- en winterkleding te koop, voor zowel baby's, kinderen als tieners. Ook zijn er wintersportartikelen te vinden. Bezoekers zijn welkom van 10:00 tot 13:00 uur. Deze dag zal ook de Stichting Kinderopvang Vianen (SKV) aanwezig zijn om de kinderen te vermaken, zo kunnen bezoekers rustig shoppen.

Najaarsconcert
19:00, Vianen, Grote Kerk. Het Zederiks Christelijk Mannenkoor geeft een najaarsconcert in de Grote Kerk in Vianen. Het concert heeft als thema 'Glorie aan de Koning'. De deuren staan om 19:30 uur open, het concert begint om 20:00 uur. De toegang is gratis.

maandag 8 oktober

Bingo
13:30-17:00, Vianen, 't Klooster. Stichting Ouderen Contacten Vianen (SOCV) organiseert een bingomiddag in 't Klooster. Er zijn verschillende prijzen te winnen. De zaal is open om 13:30 uur. Er is koffie, thee en een hapje en een drankje te krijgen.

Brei- en Haakcafé
19:00-21:00, Vianen, Hof van Batenstein. Maandelijkse bijeenkomst van het Brei- en haakcafé van Stichting Welzijn Vianen (SWV). Deelnemers breien en haken met elkaar en delen tips met elkaar. Entree is 2 euro, inclusief een kop koffie of thee en een sapje. Ook op donderdag 25 oktober.

dinsdag 9 oktober

Koffieochtend
10:00-11:30, Vianen, De Prenter. In de huiskamer van De Prenter is er onder de noemer 'Haagse koffie' weer een koffieochtend voor belangstellenden. Ook op dinsdag 23 oktober.

woensdag 10 oktober

Paardenmarkt Vianen
10:00, Vianen, verschillende locaties. De Viaanse Paardenmarkt barst los. Er is kermis op het evenemententerrein, een grote warenmarkt en een oude ambachtenmarkt. Ook zijn er allerlei kinderactiviteiten op het Valkenplein. Tussen 08:30 en 13:00 uur is de grote paardenkeuring op de Voorstraat met de Gert van Peettrofee en Zilveren Sporen voor de dagkampioen. Om 11:00 uur is het schoolkampioenschap ringsteken op het Valkenplein. Om 13:00 uur is er een straatconcours met aangespannen tuigpaarden en Friese paarden op de Voorstraat en om 14:00 uur ringsteken onder het zadel en om 15:30 uur ringsteken met aanspanningen. Inschrijven bij de centrale post op de Voorstraat. De jeugd tot 12 jaar kan om 17:15 uur mastklimmen. En om 17:45 uur is er koekslaan om de Gerard Hoogstedetrofee. Er is een mannen- en vrouwencompetitie (vanaf 16 jaar). Inschrijven bij de centrale post op de Voorstraat. De afsluiting is om 19:00 uur met de grote paardenshow 'De strijd om liefde' van Horse Creatives.
www.paardenmarktvianen.nl/programma

Koffie- en spelochtend
10:00, Everdingen, complex sc Everstein. Koffie- en spelochtend in Everdingen, deze keer kunnen mensen ook bloemschikken. Deelname kost 10 euro per persoon. Na afloop is er voor iedereen een kop erwtensoep. Opgeven moet voor vrijdag 5 oktober bij Mariejanne Degenkamp via 06-28959746 of bij Winkel & Zo. Deze ochtend is ook voor mensen uit Hagestein en Zijderveld.

Open eettafel Lexmond
12:15, Lexmond, Huis Het Bosch. Open eettafel in Lexmond. Nieuwe deelnemers kunnen zich aanmelden bij Ali Liefhebber (0347-341032) of Huis het Bosch (0347-342021). Aan- of afmeldingen moeten 's maandags voor 12:00 uur worden doorgeven.

Paardenmarkt
12:30, Vianen, Hof van Batenstein. Traditiegetrouw staat er weer erwtensoep met worst op het programma tijdens de Paardenmarkt. Stichting Welzijn Vianen (SWV) heeft ook weer een passende film uitgezocht: 'Seabiscuit'. De zaal is om 12:30 uur open, het programma begint om 13:00 uur. Entree is 6 euro voor mensen die ook de film komen kijken. En 2,50 euro voor mensen die alleen een kop koffie of thee willen en een oliebol komen eten. Aanmelden kan tot donderdag 4 oktober bij de receptie van de SWV.

donderdag 11 oktober

Lees- en ontmoetbijeenkomst
15:00, Vianen, Hof van Batenstein. Lees- en ontmoetbijeenkomst in Hof van Batenstein. In een kleine groep worden columns, gedichten of een kort verhaal gelezen en kan iedereen er iets over zeggen. Deelnemers kunnen ook zelf iets meenemen dat interessant is om te lezen en met de anderen te delen. Zo ontstaat een goed gesprek over meer dan alleen het weer en is er mogelijkheid herinneringen en ervaringen te delen. Lees & Ontmoet is een activiteit van Stichting Welzijn Vianen, ZorgSpectrum en de Bibliotheek Lek & IJssel. Er zijn elke maand twee bijeenkomsten: op de tweede donderdag van de maand van 15:00 tot 16:00 uur in de Hof van Batenstein en op de derde dinsdag van de maand van 10:30 tot 12:00 uur in de Bibliotheek Vianen. Iedereen kan zo binnenlopen, meedoen is gratis en aanmelden is niet nodig.