• Artist impression van Hoef en Haag.
• Artist impression van Hoef en Haag. Foto: PR AM

Startsein voor bouw van 69 woningen

vianen • Wethouder Harry van Tilburg heeft maandag het startsein gegeven voor de bouw van de tweede fase van Het Dorpshart in Hoef en Haag. Dit gebeurd in samenwerking met gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM en gebiedsontwikkelaar BPD.

Het gaat om een deelplan dat 69 woningen omvat. Van Tilburg verrichtte de starthandeling samen met de koopster van het eerste uur, Renske Gaaykema. Van de woningen in het deelplan zijn er nog slechts twee beschikbaar en één woning staat onder optie. De woningen worden naar verwachting opgeleverd in het derde kwartaal van 2019.

Met de start van deze fase worden de contouren en het hart van het dorp echt goed zichtbaar. De 69 eengezinswoningen worden gebouwd in oud-Hollandse architectuur. Het woningprogramma in dit gedeelte van het nieuwe dorp is gevarieerd: eengezinswoningen worden afgewisseld met hofwoningen, tweekappers en herenhuizen. Zo ontstaat volgens de bedenkers een beeld zoals deze vroeger in oude lintdorpen te zien was. Er wordt tevens een aantal levensloopbestendige woningen gerealiseerd met een slaapkamer en badkamer op de begane grond.

Inmiddels zijn in de gebiedsontwikkeling Hoef en Haag circa vierhonderd woningen verkocht en in aanbouw genomen. Hoef en Haag CV - samenwerkingsverband van gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM en gebiedsontwikkelaar BPD - ontwikkelt het nieuwe dorp. Er worden in totaal ongeveer 1.800 woningen gerealiseerd in de periode tot 2030.

De woonoppervlaktes van de nu in aanbouw gaande hofwoningen zijn circa 128 m². Bewoners hebben een vrij indeelbare eerste verdieping met verschillende indelingsmogelijkheden voor slaapkamers en badkamer, waardoor bijvoorbeeld een extra grote en brede woonkamer kan worden gecreëerd. De prijzen zijn vanaf pakweg 347.900 euro. Het ontwerp van deze fase is afkomstig van Geesink Weusten architecten en is in samenwerking met BAM Wonen tot stand gekomen. De bouw van de woningen is in handen van BAM Wonen. De realisatie van fase 2b, bestaande uit vijftig woningen, gaat naar verwachting in oktober van start.


q www.hoefenhaag.nl