• Het herenteam van Servia verloor met 0-4 van VCN.
• Het herenteam van Servia verloor met 0-4 van VCN. Foto: Aangeleverd

Verlies Serviaheren, volle winst damesteam

vianen • De volleybalheren van Servia hebben hun eerste thuiswedstrijd tegen het tweede herenteam van VCN uit Capelle met 0-4 verloren (22-25, 19-25, 18-25 en 17-25).

De verwachtingen van de ploeg en het publiek waren vooraf hooggespannen. De heren hebben de afgelopen jaren een goede winstratio als het om thuiswedstrijden gaat. Naast trainer/coach Mark Meuleman heeft Kees van Wijngaarden plaatsgenomen. Hij zal gedurende het seizoen een aantal wedstrijd analyseren voor de Viaanse volleybalheren.

Fel

Servia begon fel aan de wedstrijd. Al snel stond er een 8-2 voorsprong op de borden. Vooral Yme Veentje begon serverend sterk. Hierdoor kwam VCN in de problemen. Ook blokkerend stond het team goed. Halverwege de eerste set kantelde het spel en begon VCN beter te spelen. Vooral door de hogere servicedruk van de tegenstander kwam Servia in de problemen.

Het verschil werd gedurende de set steeds kleiner en VCN trok uiteindelijk de eerste set naar zich toe. In de tweede en derde set trok VCN het getoonde spel door en kwam Servia op meerdere vlakken tekort. In de vierde set werd er onder aanvoering van Ammo van Bennekom gestart. In het eerste deel van de set konden de heren van Servia tegenstand geven. Daarna ging het opnieuw mis. VCN won de laatste set met 17-25.

Zaterdag spelen de heren een uitwedstrijd in Utrecht.

Dames

De volleybaldames van Servia wonnen hun eerste thuiswedstrijd afgetekend met 4-0 van De Valk Ds1 uit Montfoort. Met veel servicedruk hadden ze de tegenstander goed onder controle. Met mooie servicereeksen van onder andere Nienke Hendriks en Zoë Lubben konden ze in de eerste set snel een voorsprong opbouwen: 25-10.

In de tweede set liep het spel gelijk op met de tegenstander tot 11-10. Na een goede time-out van coaches Dominick van Bentum en Mark-Jan van Unnik serveerde Yvon Verburg de set uit en werd het 25-12. In de derde set werd de servicedruk van Servia minder, waardoor de dames van De Valk meer in hun spel kwamen. Servia ging mee rommelen met de tegenstander. Er werden veel persoonlijke fouten gemaakt. In de big points schrokken de dames van Servia weer wakker. Er werd weer voor elke bal gevochten en Viaanse dames wonnen de set nipt met 25-22. Nadat de dames van De Valk zo dichtbij waren gekomen, maar toch de set hadden verloren waren ze in de vierde set opgebroken. Servia kon de set uitspelen. Het werd uiteindelijk 25-14.

Deze week spelen de volleybaldames van Servia tegen het vierde team van Taurus in Houten.