Rollatorkeuringen in de regio

regio • Peter Mesker van Scootmobielactief voert de komende periode op verschillende locaties in de regio gratis rollatorkeuringen uit. Mensen kunnen hun rollator dan laten controleren op alle onderdelen, zoals bijvoorbeeld de remmen. Ook een verkeerde afstelling kan gratis worden verholpen. Daarnaast zal er een uitgebreid aanbod zijn van allerlei soorten nieuwe rollators, die u bij aankoop direct mee kunt nemen. Mesker is donderdag 4 oktober van 10:00 tot 12:00 uur in woonzorgcentrum Emma in Leerdam, op donderdag 11 oktober van 09:30 tot 12:00 uur in Huis ter Leede in Leerdam en op dinsdag 23 oktober van 10:00 tot 12:00 uur. in Hof van Batenstein in Vianen.

q www.scootmobielactief.nl


Opbrengst Nierstichting

lexmond • Collectanten van de Nierstichting hebben onlangs in Lexmond 1.479,43 euro opgehaald.


Verduurzaming wagenpark

regio • Utrechts Landschap is haar wagenpark stap voor stap aan het verduurzamen. Onlangs heeft autobedrijf Kooijman uit Vianen de eerste hybride wagens geleverd aan de organisatie: twee toezichthouders van Utrechts Landschap rijden nu rond in een duurzamere wagen. Utrechts Landschap heeft in haar beleidsplan 2018-2023 een aantal speerpunten geformuleerd, waaronder het verduurzamen van de organisatie. Natuur en milieu zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Daarom zet de natuurbeschermer zich maximaal in om bewust om te gaan met energie en grondstoffen. Een van de manieren om het energieverbruik van de organisatie te verminderen is het verder elektrificeren van het wagenpark. De komende tijd werkt Utrechts Landschap aan het verder verduurzamen van haar wagenpark.

q utrechtslandschap.nl/beleidsplan


Extra aandacht voor fietsverlichting

vianen • Van de fietsers vindt 95 procent dat onverlicht fietsen in het donker gevaarlijk is en toch vervangt vier op de tien fietsers een kapotte fietslamp niet meteen. Daarom organiseert de ANWB elk jaar fietsverlichtingsacties, door het hele land checken vrijwilligers gratis de verlichting van voorbijgangers. Het Viaanse Repair Café doet hier ook aan mee, op zaterdagochtend 6 oktober is er extra aandacht voor goede fietsverlichting. Tussen 09:00 en 12:00 uur kunnen met met hun fiets langskomen in het wijkcentrum van Monnikenhof, te vinden aan de Langeweg 6b. Natuurlijk zijn mensen ook voor andere reparaties welkom. Meer informatie is te verkrijgen via repaircafevianen@gmail.com of door te bellen naar Elly van Stiphout via 06-13636414.