HSSC'61 verliest van ervaren Sleeuwijk

sleeuwijk • HSSC'61 verloor met 3-0 van Sleeuwijk. Anders dan de uitslag doet vermoeden, was het verschil tussen beide ploegen niet zo groot, vond HSSC-trainer Gerrit Molenaar. "Ik vond ons prima voetballen en zeker niet minder dan Sleeuwijk. Maar wij missen de kansen en zij maken het wel af. De ervaring maakte het verschil", zei Molenaar. "We moeten beter met de kansen omspringen. Als we op voorsprong kunnen komen, moeten we de trekker overhalen."


Olf pikt het niet

wijk en aalburg • Evenals de assistent-scheidsrechter van Brederodes werd trainer Charly Olf zaterdag uit het veld gestuurd. "De arbiter wist dat er een rapporteur langs de lijn zou staan en had dat vóór de wedstrijd begon al meerdere keren gezegd. Sommige scheidsrechters gaan dan gestrest fluiten en dat was ook nu het geval. Op een gegeven moment had ik een discussie met een van mijn spelers, en toen kon ik vertrekken. De assistent-scheidsrechter was het niet met hem eens. Hij wilde de situatie uitleggen en toen mocht ook hij vertrekken. De volgende wedstrijd zal ik dus waarschijnlijk vanaf de tribune moeten bekijken. Maar daar ga ik wél tegen in beroep, want dit sloeg echt nergens op."


LRC onderuit bij VVGZ

zwijndrecht • LRC verloor met 1-0 bij VVGZ. Volgens trainer Rob Hilbers zat er voor zijn ploeg meer in. "Zeker weten", zei Hilbers. "De eerste tien minuten was wat aftasten, maar daarna waren we tot de rust heer en meester." Dat LRC toch met een achterstand ging rusten was volgens Hilbers een combinatie van slecht afwerken en een beetje pech. Na rust was LRC niet bij machte de wedstrijd om te draaien. "Toen speelden we gewoon niet goed meer. We gingen pompen en dan moet je hopen dat die bal goed valt, maar dat gebeurde niet."


Ameide sterk in Streefkerk

streefkerk • Ameide was duidelijk de betere in Streefkerk en boekte een ruime 3-0 zege. Daarmee zette de ploeg van Gertjan Westerhout de zwakke vertoning van een week eerder recht.

De jonge Harm Harteveld, die voor het eerst in de basis stond, scoorde vanuit een corner. "Hij heeft vandaag laten zien dat hij in het eerste thuis hoort", vond Westerhout. Na goed breed leggen door Kevin Kroeze maakte Tom de Kruijk de 2-0. Na rust beet Streefkerk wat meer van zich af. De thuisploeg kreeg de overhand zonder daarbij al teveel kansen te creëren. Toch was het Ameide dat opnieuw scoorde middels Bas de Kruijk. Kort voor tijd miste Tom de Kruijk nog een strafschop.


Programma

vianen • Na twee nederlagen op rij krijgt Brederodes komende zaterdag tegen Papendrecht de kans de frustratie van zich af te voetballen. Het duel op sportpark Blankensteijn begint om 14.30 uur. SC Everstein gaat in Den Bosch op bezoek bij BLC, op jacht naar de derde zege op rij. Aanvang: 15.00 uur. Vianen zal bij Elinkwijk alles uit de kast halen om mee te blijven draaien in de subtop. In Utrecht wordt om 14.00 uur afgetrapt.