Brederodes in mineur, winst Everstein

waalwijk/wijk en aalburg • Door een 1-4 overwinning bij NEO'25 is SC Everstein (gedeeld) koploper. Brederodes ging met 3-0 onderuit bij Wilhelmina '25.

NEO'25 hield veel spelers achter de bal. De roodwitten combineerden geduldig en rond de twintigste minuut opende Simon van Zante de score: 0-1. Twee minuten later kwam de thuisclub via een kopbal langszij: 1-1. Tien minuten voor rust kopte Brayton Biekman de bal na een hoekschop in de touwen: 1-2.

Na de thee bleef SC Everstein de dienst uitmaken. In de tiende minuut maakte Robbie de Roos er 1-3 van. De thuisclub werd iets aanvallender en had pech met een schot op de paal. Kort voor tijd bracht Ilias Lakhal de eindstand uit een vrije trap op 1-4. "We hadden hier met veel grotere cijfers kunnen winnen. De eindpass kan nog een stuk beter", vond trainer Carel van der Velden.

Lamlendig

Brederodes begon lamlendig en lieten zich vanaf de aftrap verrassen: 1-0. De groengelen niet bij de les, toonde weinig vechtlust en werd op felheid en snelheid afgetroefd. Tien minuten voor de pauze werd een hoekschop onvoldoende weggewerkt en met een schot vanaf het zestienmetergebied werd het 2-0.

Na rust bleef het gebrek aan scherpte schrijnend. In de vijfde minuut werd balverlies op het middenveld koelbloedig afgestraft: 3-0. Brederodes kreeg slechts één grote kans. Op aangeven van Kevin Bosch schoot Juanito de Mee de bal naast de verkeerde kant van de paal. Zowel trainer Charly Olf als de Viaanse assistent-scheidsrechter werd uit het veld gestuurd.