• Gerrie Schaap: 'Ik blijf geloven in mijn huidige aanpak'.
• Gerrie Schaap: 'Ik blijf geloven in mijn huidige aanpak'. Foto: Rick den Besten

Gerrie Schaap wanhoopt (nog) niet

meerkerk • Het naar de derde klasse gedegradeerde SV Meerkerk wacht nog altijd op haar eerste seizoenszege. Na een reeks oefen- en bekerwedstrijden zonder winst, werd ook voor de tweede keer op rij in de competitie verloren. De Zwerver zegevierde op sportpark 't Hoog met maar liefst 1-5 en was daarmee nog lief voor de thuisploeg.

"Een prima tweede helft", oordeelde de Kinderdijkse trainer Edward Knook. "Na onze openingstreffer van Guido Luiten trapten we in hun val en kwamen ze op gelijke hoogte. Na rust speelden we goed en hebben we de slechte openingswedstrijd van ons af weten te spelen. Waarbij de rode kaart van Robert Kuijpers (na twee keer geel - TS) wel zonde is, in deze overigens best wel sportieve wedstrijd."

Onvriendelijk

Scheidsrechter Deurloo strooide rijkelijk met gele kaarten en floot wijselijk iets voor tijd voor het einde van de wedstrijd. De rode prent van Kuijpers was aanleiding voor een onvriendelijk slot. Terwijl de leidsman uit Tholen al in zijn kleedkamer zat, waren er op het veld nog voldoende 'activiteiten'.

SV Meerkerk-aanvoerder Thijs van Klij (24) baalde zichtbaar en niet alleen vanwege de 1-5 nederlaag.

"Ik vond het een hele eer dat ik de aanvoerdersband van Gert-Jan Koekkoek mocht overnemen, maar vandaag even niet. We hebben nog geen wedstrijd gewonnen. Het moet snel veranderen, maar ik zou even niet weten hoe. Misschien de trainer wel....?"

Mokerslag

De aangeschoven ervaren Gerrie Schaap zag inderdaad nog lichtpuntjes.

"Tot aan de 1-2 voetbalden we goed, maar toen raakten we de kluts kwijt en vielen de goals als rijpe appelen. Deze 1-5 nederlaag is een mokerslag, maar we moeten vertrouwen putten uit het eerste uur. Als je een uur lang gelijkwaardig bent aan een titelkandidaat, dan komen de vervolgstappen vanzelf. We hoeven niet te wanhopen, want op de training zie ik genoeg goede dingen en voetballen kunnen we. Komende week moet ik zorgen dat deze jongens, die vorig jaar ook al een k.t seizoen hebben meegemaakt, niet in de put flikkeren. Gelet op het beschikbare materiaal, blijf ik geloven in mijn huidige aanpak, met één diepe spits en drie spelers daar kort achter. Maar we moeten eerst zorgen dat het achterin klopt en daarna gaan we gericht trainen met de aanvallers."

De nieuwe tactiek was voor de ervaren Gert-Jan Koekkoek om de aanvoerdersband in te leveren. "We hadden hierover een verschil van mening en hij vond dat ik niet meer het verlengstuk in het veld kon zijn. Thijs is een jonge vent en op hem rust nu veel verantwoordelijkheid. Maar nogmaals, we moeten niet wanhopen en blijven strijdbaar."

Theo Sprong