Oktoberfest met Die Geile Mädeln

lexmond • Oranjevereniging Lexmond organiseert zaterdag 20 oktober haar eigen Oktoberfest. Er is muziek, bier en Bratwurst. De muziek wordt die avond verzorgd door Die Geile Mädeln, De Lawineboys en dj Patrick. De organisatoren hopen op het begin van een nieuwe lange traditie. Voor een Oktoberfest geldt natuurlijk een kledingvoorschrift. Lederhosen en geblokte bloes voor de mannen, de dames moeten zich in een moderne dirndl (jurk) hijsen. Het Oktoberfest begint zaterdag 20 oktober in Huis Het Bosch in Lexmond. De kaartverkoop is al volop in gang. Kaarten zijn te koop via de webshop van Oranjevereniging Lexmond.

q www.oranjevereniging-lexmond.nl


CDA deelt appels uit op paardenmarkten

regio • CDA Vijfheerenlanden deelt dit jaar tijdens de paardenmarkten in Vianen en Ameide op woensdagochtend 10 oktober en donderdagochtend 11 oktober meer dan vierduizend appels uit. De christendemocraten zijn op beide evenementen te vinden van 09:00 tot 12:00 uur. De partij wil beide paardenmarkten aangrijpen om in gesprek te gaan met de inwoners van de toekomstige nieuwe gemeente Vijfheerenlanden. Bestuur, leden, raadsleden en wethouders van CDA Vijfheerenlanden zijn aanwezig om met de inwoners van gedachten te wisselen of om vragen te beantwoorden. Deze actie wordt mogelijk gemaakt door CDA Vijfheerenlanden in samenwerking met het landelijk CDA.


Molens SIMAV opnieuw open

regio • De molens in de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden openen op zaterdag 6 oktober weer hun deuren. Dit is na landelijke Molendag en Open Monumentendag een nieuwe mogelijkheid om eens een kijkje te nemen in een molen in de regio. Via de website van molenstichting SIMAV zijn fietsroutes te downloaden die langs de opengestelde molens voeren. Ook bij de verschillende VVV's zijn de routekaartjes gratis te verkrijgen. Startpunten liggen in Leerdam, Groot-Ammers en Oud-Alblas.

q www.simav.nl