woensdag 26 september

Spelletjesmiddag
13:30-15:30, Vianen, Hof van Batenstein. Stichting Welzijn Vianen (SWV) organiseert een spelletjesmiddag in Hof van Batenstein. Deelnemers kunnen onder meer sjoelen, rummikubben of een potje kaarten. Entree is 2 euro inclusief een kop thee of koffie met een drankje en een hapje.

Kinderfluisteraar
20:00-22:30, Vianen, De Prenter. Deze keer is Patricia Sluis-Akkerman te gast bij spiritueel centrum Iris. Zij is kinderfluisteraar, bezoekers mogen een foto van een kind meenemen. De leeftijd maakt niet uit. Entree is 6 euro.

donderdag 27 september

Postzegelbeurs
19:00-21:30, Vianen, De Prenter. Postzegelvereniging De Posthoorn organiseert weer een beurs. Verzamelaars zijn welkom om zegels te ruilen, er is ook een veiling.

vrijdag 28 september

Klaverjasavond
20:00, Hagestein, dorpshuis De Biezen. Kaartavond Schoppen Aas houdt haar eerste klaverjasavond in De Biezen. De avond begint om 20:00 uur. Voor leden is de entree 1,50 euro, voor niet-leden 3 euro. Er wordt gekaart om mooie vleesprijzen. Mensen die lid willen worden van de kaartclub, kunnen zich opgeven via cornelis123@hotmail.com.

zaterdag 29 september

Motetten
18:00, Vianen, Grote Kerk. Evangelische Kantorei Aachen SW zingt een reeks motetten in de Grote Kerk van Vianen. Op het programma staan werken van Bach, Bruckner, Homilius, Mendelssohn, Pärt en Sixten. Gastorganist is Rienk Bakker. Het geheel staat onder leiding van Elmar Sauer. Het aanvangstijdstip is ongebruikelijk, namelijk om 18:00 uur. Dit in verband met meerdere optredens van het Duitse zanggezelschap dat weekend. De toegang is gratis. Deur open vanaf 17:30 uur.

maandag 1 oktober

Alzheimer Café Vianen
19:00, Vianen, Hof van Batenstein. Mirjam Bezemer, specialist ouderengeneeskunde, is te gast bij het Alzheimer Café Vianen. De koffie staat om 19:00 uur klaar, het programma begint om 19:30 uur en eindigt om 21:30 uur. Daarna is er nog gelegenheid om een drankje te nemen en na te praten. De toegang is gratis en aanmelding niet nodig.

dinsdag 2 oktober

Vragenuurtje Project Amazing
10:00-12:00, Vianen, Bibliotheek Vianen. Vragenuurtje van stichting Project Amazing. Ervaringsdeskundigen beantwoorden vragen over de opvoeding van zorgintensieve kinderen. Deze vragen kunnen gaan over dagelijks zorg, opvoeding, contact maken, maar ook: extra begeleiding en het eventueel inschakelen van instanties. www.projectamazing.nl

woensdag 3 oktober

Koffie drinken
09:00-11:00, Vianen, De Hoeksteen. De deuren van De Hoeksteen gaan om 09:00 uur open voor iedereen die een kop koffie of thee wil komen drinken. Deelname is gratis.

Over Willem van Oranje
20:00, Lexmond, Historium. Jeroen Punt verzorgt voor de Vereniging Historisch Lexmond en Hei-en Boeicop een lezing over het leven en de familie van Willem van Oranje, de tachtigjarige oorlog en de machtsverhoudingen in het Europa van die tijd. Punt is als conservator bij het Nationaal Militair Museum zeer nauw betrokken bij de opzet en organisatie van de tentoonstelling over Willem van Oranje in Soesterberg. De avond vindt plaats in het Historium aan de Kortenhoevenseweg 28, aanvang 20:00 uur. De lezing is een prima voorbereiding op de najaarsexcursie naar bovengenoemd museum op zaterdag 13 oktober. Opgeven voor deze excursie kan via arievanderzouwen@hetnet.nl of 06-18188357.

donderdag 4 oktober

Over werk en mantelzorg
19:00-21:00, Vianen, stadhuis. Lenette van Tienhoven van Werk & Mantelzorg verzorgt op uitnodiging van Mantelzorg Vianen een informatieavond over het combineren van mantelzorg met een deeltijd- of fulltimebaan. Geïnteresseerden krijgen deze avond tips die hen moeten helpen om de balans tussen werk en privé goed te bewaren. Zoals bijvoorbeeld: hoe belangrijk het is om goed contact met de werkgever te houden over de mantelzorg. Maar Van Tienhoven geeft ook advies op het gebied van mogelijke wettelijke regelingen. Bovendien is er gelegenheid om ervaringen uit te wisselen. De avond is van 19:00 tot 21:00 uur in het stadhuis van Vianen. Deelname is gratis. Vanwege het beperkt aantal plaatsen, is aanmelden wel noodzakelijk. Dit kan tot en met dinsdag 25 september via mantelzorg@welzijnvianen.nl.

Pubquiz
19:30, Vianen, Zas & Fratsen. Vianenvoorelkaar.nl organiseert in de Week van de Eenzaamheid een pubquiz bij Zas & Fratsen. Er komen vragen over actualiteiten, sport, muziek en Vianen voorbij. Deelnemen kan met een team van 4 tot 6 personen. De pubquiz start om 19:30 uur, deelname is gratis. Opgeven kan door te mailen naar info@vianenvoorelkaar.nl. Meer informatie over Vianenvoorelkaar.nl is op de website te vinden. www.vianenvoorelkaar.nl

zaterdag 6 oktober

Kledingbeurs
10:00-13:00, Vianen, basisschool De Wegwijzer. Tweedehands kledingbeurs in de Viaanse school. Er is herfst- en winterkleding te koop, voor zowel baby's, kinderen als tieners. Ook zijn er wintersportartikelen te vinden. Bezoekers zijn welkom van 10:00 tot 13:00 uur. Deze dag zal ook de Stichting Kinderopvang Vianen (SKV) aanwezig zijn om de kinderen te vermaken, zo kunnen bezoekers rustig shoppen.

woensdag 10 oktober

Koffie drinken
09:00-11:00, Vianen, De Hoeksteen. De deuren van De Hoeksteen gaan om 09:00 uur open voor iedereen die een kop koffie of thee wil komen drinken. Deelname is gratis.

Paardenmarkt Vianen
10:00, Vianen, verschillende locaties. De Viaanse Paardenmarkt barst los. Er is kermis op het evenemententerrein, een grote warenmarkt en een oude ambachtenmarkt. Ook zijn er allerlei kinderactiviteiten op het Valkenplein. Tussen 08:30 en 13:00 uur is de grote paardenkeuring op de Voorstraat met de Gert van Peettrofee en Zilveren Sporen voor de dagkampioen. Het volledige programma is op de website van de Paardenmarkt te vinden.
www.paardenmarktvianen.nl/programma