Molenaar geniet van HSSC'61

hei- en boeicop • HSSC'61 en sv Capelle bleven op de eerste speeldag met 2-2 in balans. HSSC-trainer Gerrit Molenaar genoot volop van de wedstrijd. "Zowel van mijn eigen ploeg als van de tegenstander", zei Molenaar. "Capelle wordt volop genoemd als titelkandidaat en daar kan ik me alleen maar achter scharen. Een heel sterke ploeg." Toch had HSSC'61 kans om de zege te pakken. Na de 0-1 ruststand keerden de kansen in de tweede helft. Koen Looij maakte van elf meter gelijk en Nicky van Dam zette de thuisploeg op 2-1. Diezelfde Van Dam was op weg naar de 3-1 toen hij neergehaald werd. Met tien man kwam Capelle echter nog terug tot 2-2.

Lekvogels onderuit in Hellouw

hellouw • De eerste twintig minuten waren de Vogels uit Lexmond de veel betere ploeg. Maar in tien minuten tijd wist een uiterst effectief ASH de wedstrijd volledig te kantelen en met een ruime 3-0 zege te rusten. "We speelden in die fase te naïef. Na de eerste goal knakte er iets en was de wedstrijd gespeeld", aldus Lekvogels-oefenmeester Ton Delfgou, die Swen van Dorp in de slotfase de spreekwoordelijke eer zag redden.

LRC kan leven met gelijkspel

leerdam • LRC startte de competitie met een 1-1 gelijkspel tegen Oranje Wit. Daar kon trainer Rob Hilbers best mee leven. "Ik begrijp dat Oranje Wit een ploeg is die bovenin mee gaat doen, dus dan is dit resultaat gezien de wedstrijd prima." De Dordtse gasten kwam voor rust op voorsprong en LRC moest alle zeilen bijzetten de score niet hoger te laten oplopen. "We hadden het lastig, maar nadat we het in de rust wat hadden omgezet, ging het beter", zag Hilbers. LRC kwam na rust op gelijke hoogte via Arwin van Soest. De middenvelder was het eindstation van een goede Leerdamse aanval waarbij eerst Ansu Camara zijn duel won en daarna Mauro van Dijk een voorzet afleverde. "Daarna hebben beide ploegen de kans gehad om de wedstrijd nog te winnen", vond Hilbers. "Al met al is een gelijkspel wel terecht."

Verrassend ruime zege Leerdan Sport

zuilichem • Leerdam Sport begon de competitie met een verrassend ruime uitzege bij Zuilichem: 1-5. Enes Saikaya opende namens de Leerdammers de score en maakte daarmee het enige doelpunt van de eerste helft. Na rust duurde het lang voor de gasten verder uitliepen dan de 0-2 van Joshua Cohen. In de slotfase scoorden Ray Kant, Reynaldo Zandhuizen en Fabian van der Wel nog voor Leerdam Sport. Tussendoor deed Zuilichem met de 1-3 ook wat terug.

SV Meerkerk kan spel niet maken

alblasserdam • Na een goede start, maar geen goals, gaf SV Meerkerk op sportpark Souburgh de regie uit handen. De gewezen tweedeklasser speelde -tegen tien man- een ongelijke strijd en verloor uiteindelijk met 2-0 van gastheer Alblasserdam. "We waren zeker niet de mindere ploeg, maar we weten nog niet om te gaan met de tegenstanders die aan ons het spel overlaten. Mijn spelers zijn nog gewend reactievoetbal te spelen, maar in deze klasse moeten wij het spel maken", stelde trainer Gerrie Schaap vast.