• De rentree van Vianen ging gepaard met een gelijkspel.
• De rentree van Vianen ging gepaard met een gelijkspel. Foto: Peter Verbeek

Vianen wordt pas wakker na rode kaart

vianen • Na een seizoen zonder eerste elftal maakte Vianen zaterdag in eigen huis zijn rentree. Faja Lobi KDS, dat bij rust met 0-1 leidde, verspeelde die voorsprong nadat de thuisclub in ondertal was geraakt, maar kwam in blessuretijd tóch nog langszij: 2-2.

Vianen begon prima. In de derde minuut had Sander Beniest de score moeten openen, maar hij schoot de bal hoog over. Nog geen minuut later schoot Johan Scheffer raak uit de tweede lijn, maar wegens buitenspel werd die treffer geannuleerd. Lange tijd was alles wat de thuisclub liet zien.

Vrijstaand mannetje

De Utrechters combineerden erg gemakkelijk, hadden langdurig balbezit, vonden altijd wel ergens een vrijstaand mannetje en voetbalden vooral op de helft van Vianen. In de twaalfde minuut ontrafelden ze de Viaanse defensie en Racinho Assen gaf keeper Rick Meijer het nakijken: 0-1.

Vaak was Vianen de bal na een of twee passes al weer kwijt. De ploeg kreeg daardoor nooit controle op het gebeuren en liep alleen maar achter zijn tegenstander aan. Na bijna een half uur spelen schoot Danny Stoffelen de bal net naast het Faja-doel. In de tegenaanval knalde Assen de bal buiten bereik van Meijer op de lat.

Na een verkeerde uittrap van de Utrechtse sluitpost ving Achim Rabinig de bal op bij het zestienmetergebied. Hij schrok dusdanig van de enorme kans dat hij de bal recht in de handen van de keeper schoot.

In de slotfase zette Saber Rafat aan voor een fraaie rush. Met een prima reactie bracht Meijer redding.

Rode kaart

Na rust veranderde er niet veel aan het spelbeeld. Op het kwartier reageerde Marcel Peters zich verbaal af op de scheidsrechter, die hem trakteerde op een tweede gele kaart. Kort daarna werden Stoffelen en Beniest vervangen door Dean Brookman en Mitchell Akkerman. Prompt stond de organisatie beter, kwam er meer beleving en creativiteit in het spel en werd er eindelijk vooruit gevoetbald.

Na enkele minuten scoorde Scheffer de gelijkmaker (1-1), terwijl hij Jort Binneveld tien minuten later in staat stelde er 2-1 van te maken. Faja Lobi KDS schoof een middenvelder door naar de frontlinie, maar kwam niet veel verder dan wat losse flodders uit de tweede lijn. In blessuretijd sprong de bal na een vrije trap van de gasten via de onderkant van de lat terug in het veld. Biko Brazil reageerde attent en schoot de gelijkmaker van dichtbij in de touwen: 2-2. "Even slikken omdat Faja Lobi KDS nog zo laat langszij is gekomen, maar gezien over de hele wedstrijd zijn we tevreden met dit gelijkspel", vond trainer Marcel Akkerman.