Hockeyoverwinning in de regen

vianen • De hockeydames van Vianen boekten zondag in de stromende regen een verdiende zege tegen Culemborg: 3-2. Culemborg is een bekende tegenstander voor Vianen en de dames waren om die reden zeer vastberaden om deze wedstrijd te winnen. Vanaf het begin was Vianen overduidelijk de betere partij, maar veel kansen werden om zeep geholpen.

Uiteindelijk wist Juliette Verweij een fraai doelpunt via een tip-in te scoren. Kort daarna werd er een tegendoelpunt gemaakt via een eigen stick van Vianen. De dames van Vianen lieten zich niet wegspelen. Sterre Lieftinck sloeg de bal via een strafcorner hard op de plank. Ook invalster Eef van Gool droeg haar steentje bij. Ze scoorde na mooi samenspel met Baukje van den Heuvel. Vlak voor de rust wist Culemborg nog een doelpunt te maken. Ruststand: 3-2.

In de tweede helft was Vianen merendeels aan de bal, maar de dames wisten de kansen niet te benutten. Zondag speelt Vianen een uitwedstrijd tegen MHC Geldermalsen D1. De wedstrijd begint om 12:30 uur.

Verlies Servia bij debuut 2e divisie

vianen • De volleyballers van Servia zijn hun eerste wedstrijd in de tweede divisie begonnen met een nederlaag. Tegen Gemini Kangoeroes werd het 3-1.

Ondanks een overtuigende voorbereiding, waar o.a. eerste divisionist Velo aan de kant werd gezet, startte Servia deze zaterdag zonder veel zelfvertrouwen aan de wedstrijd. Gemini had een goede servicedruk, waardoor Servia niet aan aanvallen toekwam. Dankzij een sterke servicereeks halverwege de set van Johan Beijen kwamen de Viaanse heren nog wel terug. Het herstel was echter van korte duur: 25-19.

In de tweede set werd Servia opnieuw serverend onder druk gezet. Passend was er bij vlagen wat verbetering zichtbaar, maar de Viaanse mannen slaagden er niet in om aanvallend te overtuigen. Gemini bleef goed op schot: 25-21. In de derde set was Servia volledig van slag. Passes kwamen niet aan en ook blokkerend werd het de Voorschotense heren niet moeilijk gemaakt: 25-13. De vierde set verliep heel wat beter.

De Viaanse heren werkten hard, terwijl Germini juist wat in slaap leek te sukkelen door de eerder gemakkelijk gewonnen sets. De thuisploeg sputterde aan het einde van de set nog wat tegen, maar met een slimme aanval van Bart de Groot had Servia het initiatief weer terug en rondde de set snel af: 20-25.

Komende zaterdag speelt Servia thuis tegen Maatwerkers VCN. De wedstrijd in sporthal Helsdingen begint om 16.30 uur.

Laatste wedstrijd hsv De Reiger

vianen • De laatste wedstrijd van de viscompetitie van hengelsportvereniging De Reiger op het Merwedekanaal is een overwinning geworden voor A. van Dam met 4150 gram, voor G. de Jong met 2900 gram, R. Kluvers met 2250 gram en B. Ponssen met 1750 gram. Het waren overigens ook de enige vier vissers die vis wisten te vangen.

Op zondag 30 september start de wintercompetitie. De eerste wedstrijd wordt gehouden op het Amsterdam-Rijnkanaal. Aanvang 9:00 uur.