SC Everstein wint, Brederodes verliest

everdingen/vianen • Sinds 2010/2011 is Brederodes er niet in geslaagd zijn eerste competitieduel te winnen. De groengelen redden het afgelopen zaterdag niet tegen Pelikaan: 0-1.

Brederodes bood Pelikaan goed partij, miste echter diepgang en stootkracht, maar gaf nagenoeg niets weg. Pelikaan miste een kans voor open doel, terwijl Dennis de Kruyk, in een een-op-een situatie, iets te gehaast was en de bal recht op de vijandelijke goalie schoot. Ook in de tweede helft waren beide elftallen aardig aan elkaar gewaagd. De beste mogelijkheid was voor de bezoekers, maar met een miraculeuze redding met zijn knie voorkwam Bowan de Bruin een treffer. Na een fase waarin de thuisclub flink onder druk stond sloeg Pelikaan, na zwak wegwerken van de Viaanse ploeg, zijn slag een kwartier voor tijd: 0-1. "We hadden minimaal een punt verdiend, maar gezien de voorbereiding ben ik tevreden over het vertoonde spel", was de reactie van Brederodes-trainer Charly Olf.

Korte metten

SC Everstein maakte korte metten met GVV '63: 3-0. "Gezien de wisselvallige voorbereiding hebben we vandaag een geweldige pot op de mat gelegd", vond trainer Carel van der Velden. In tegenstelling tot voor rust werden na rust de kansen wel benut. Nieuwkomer Luuk van der Harst opende de score in de tiende minuut. De bezoekers uit Gameren probeerden het tij te keren door met een derde spits te gaan voetballen. Meer dan enkele kansjes, waar de 15-jarige doelman Rens Huntjes goed het oog in, had leverde dat echter niet op. Logisch uitvloeisel van het uitstekende veldspel van de roodwitten was dat De Roos en Van Zante de voorsprong uitbouwden tot 3-0.