Over de diagnose dementie

vianen • Welke informatie en onderzoeken zijn er nodig om de diagnose dementie te stellen? Wat is de rol van een arts in deze zoektocht naar antwoorden? Het gaat niet alleen om het stellen van de diagnose, maar ook om het bespreken van de consequenties die deze ziekte met zich mee brengt, op allerlei gebieden. Om deze en nog meer vragen beantwoord te krijgen, komt aanstaande maandagavond 1 oktober Mirjam Bezemer, specialist ouderengeneeskunde spreken in het Alzheimer Café Vianen. Het Alzheimer Café is de plaats waar iedereen die persoonlijk of in de directe nabijheid te maken heeft met dementie terecht kan. Ook medewerkers uit de zorg wereld, buren of andere belangstellenden zijn van harte welkom. Er staat iedere keer een ander thema centraal waarvoor een gastspreker wordt uitgenodigd. Er is een muzikaal intermezzo en ruimte voor gezelligheid en contact met elkaar. De avonden vinden plaats in het grand café van zorgcentrum Hof van Batenstein in Vianen. De koffie staat om 19:00 uur klaar, het programma begint om 19:30 uur en eindigt om 21:30 uur. Daarna is er nog gelegenheid om een drankje te nemen en na te praten met de andere aanwezigen. De toegang is gratis en aanmelding niet nodig.


Weer inzameling voor Roemenië

vianen • Ook deze herfst en winter gaat stichting Contacten Roemenië-Vianen door met de maandelijkse inzamelingen. De eerstvolgende inzameling is zaterdag 29 september. Tussen 10:00 tot 12:00 uur kunnen mensen weer terecht bij de inzamellocatie aan de Lange Dreef 22 in Hagestein. Naast de gebruikelijke goederen blijft incontinentiemateriaal zeer welkom, omdat dit ter plaatse zeer kostbaar is. Houdbare voedingsmiddelen in blikken, pakken rijst, bakmeel, olie en dergelijke zijn ook van harte welkom. De financiële positie van de stichting blijft een jaarlijkse uitdaging omdat het overgrote deel van de begroting bestaat uit donaties. Bij het inzamelingspunt staat een bus voor donaties om de transporten te kunnen bekostigen. Bijdragen zijn ook welkom op rekeningnummer NL06 INGB 0000 0375 48 t.n.v.: stichting Contacten Roemenië-Vianen in Vianen. Meer informatie over de stichting is te vinden op de onderstaande website.

q www.stichtingroemenie-vianen.nl


Nieuw: Leerdam & Zederik Doet!

regio • Stichting SamenDoen organiseert zaterdag 13 oktober 'Leerdam & Zederik Doet!', een soort lokale versie van NL Doet. Het evenement moet mensen laten zien hoe mooi vrijwilligerswerk kan zijn. Voor organisaties is het een kans om nieuwe vrijwilligers aan te trekken en natuurlijk om klussen geklaard te krijgen. Allerlei organisaties hebben werkzaamheden aangemeld. Van tuinonderhoud tot schilderwerk. Meedoen als vrijwilliger is simpel: zij kunnen een activiteit opzoeken op de website van de stichting (onder kopje 'nieuwsberichten') en zich vervolgens aanmelden. Het Dr. Reilinghplein ontpopt zich op de dag zelf tot coördinatiecentrum. Om 09:30 uur wordt er het startsein van Leerdam & Zederik Doet! gegeven. Vanaf 12:30 uur kan er geluncht worden en na afloop is er rond 16:15 uur een borrel. Er wordt op verschillende locaties gewerkt van 10:00 tot 12:00 uur en van 13:30 tot 15:30 uur. Meer informatie is te vinden op de website.

q www.samendoen.expert