woensdag 12 september

Goudsmid
13:00-16:00, Vianen, Hof van Batenstein. Stichting Welzijn Vianen (SWV) heeft goudsmid Tony weer uitgenodigd. Hij repareert gouden of zilveren sieraden, schoonmaken is ook geen probleem.

Actieve bingoavond
18:30, Vianen, Hof van Batenstein. Een bijzondere bingoavond deze keer, in verband met de Nationale Sportweek is Sportservice Vianen aanwezig. Tussen de rondes door is het de bedoeling dat deelnemers ook een beetje in beweging komen. Daarom begint de bingo ook een half uur eerder dan gebruikelijk, namelijk om 19:00 uur. De zaal is open om 18:30 uur. Een bingoplankje kost 3,50 euro. Dit is ook inclusief een kop koffie of thee en een drankje met een hapje. Aanmelden is niet nodig.

Creatieve avond bij KVG
19:30, Vianen, zalencentrum 't Klooster. Het Katholiek Vrouwengilde (KVG) start weer met een nieuw seizoen. KVG profileert zichzelf als een eigentijdse vereniging voor vrouwen, die niet per definitie een gelovige achtergrond hebben. Iedereen is dan ook welkom als lid. Begin volgend jaar bestaat KVG alweer 65 jaar. Het seizoen gaat van start met een creatieve avond. Deelnemers maken een etagère. De avond begint om 20:00 uur, de zaal is om 19:30 uur open. Deze avond is alleen bestemd voor leden en aspirant-leden.

Open avond
20:00, Vianen, De Prenter. Chadasha houdt vanaf 20:00 uur een open avond. Mensen die van dansen houden en op zoek zijn naar een gezellige en actieve avond, zijn welkom. De avonden vinden plaats in De Prenter aan de Grote Geuslaan in Vianen. Meer informatie is te vinden op de website. Of via 0347-375067.
www.volksdansvianen.nl

Introductieavond duikopleiding
20:00, Vianen, sportcentrum Helsdingen. Duikvereniging Albatros organiseert een proefduik voor mensen die wellicht geïnteresseerd zijn om een duikopleiding te volgen bij de vereniging. Het programma: na een korte duidelijke uitleg gaan deelnemers het zwembad in om te snorkelen en vervolgens te duiken, begeleid door een duikinstructeur. Albatros heeft materiaal beschikbaar. Deelnemers hoeven alleen een badhanddoek en zwemkleding mee te nemen. Tijdens deze avond is alle informatie beschikbaar over de vereniging, opleidingen, materiaal, zwembadtrainingen en dergelijke. De duikopleiding start half oktober. Ook gebrevetteerde duikers zijn welkom bij Albatros. Inschrijven kan per mail: duikalbatros@gmail.com.

zaterdag 15 september

Wandeling
09:00, verschillende opstapplaatsen. Wandelsportvereniging Wandellust neemt deel aan de Bostocht in Dieren. Tegen betaling van 12,50 euro kunnen ook niet-leden meereizen met de bus. Opstapplaatsen zijn: Everdingen (09:00 uur), Hagestein (09:15 uur) en bushalte Het Slyk in Vianen (09:25 uur). Inlichtingen: Toos Boumeester via 06-11196910.

Beurs
09:30-11:30, Zijderveld, De Oude School. In De Oude School in Zijderveld vindt een kinderkleding- en speelgoedbeurs plaats. Tussen 09:30 en 11:30 uur zijn er kinder- en tienerkledingstukken (vanaf maat 80), speelgoedartikelen en babyspullen te koop. De opbrengst is voor 50 procent voor de inbrenger en 50 procent voor de christelijke jeugd- en tienerclubs in het dorp. Aanmelden kan tot woensdag 12 september via Anne-Marie Meerkerk (0345-502125 of kledingbeurszijderveld@hotmail.com).

Reünie
16:00-20:00, Nieuwegein, Nedereindseweg 4. Familiekerk De Bazuin familiekerk bestaat 40 jaar. Daarom organiseert de gemeenschap een reünie. Iedereen die met De Bazuin - voorheen de volle evangelische gemeente Nieuwegein - verbonden is geweest, is welkom tussen 16:00 en 20:00 uur. Aanmelden kan via bazuinfeest@gmail.com.

maandag 17 september

Sportmiddag
13:00, Vianen, Hof van Batenstein. In samenwerking met Team Sportservice Vianen organiseert Stichting Welzijn Vianen (SWV) een middag met oud-Hollandse spelletjes. Ook jeu de boulen is mogelijk. De middag begint om 13:30 uur, de zaal is om 13:00 uur open. Deelname kost 1 euro, inclusief koffie, thee en een sapje. Aanmelden is niet nodig.

dinsdag 18 september

Lees- en ontmoetbijeenkomst
10:30-12:00, Vianen, Bibliotheek Vianen. Mensen uit Vianen en omgeving die het leuk vinden om te lezen en die graag nieuwe mensen willen ontmoeten, zijn welkom bij de lees- en ontmoetmiddag. Meedoen is gratis, aanmelden is niet nodig. De deelnemers nemen elk iets mee dat interessant is om te lezen en met de anderen te delen. In een gezellige sfeer worden de stukjes gelezen en kan iedereen er iets over zeggen. De middag is een activiteit van stichting Welzijn Vianen, ZorgSpectrum en de Bibliotheek Lek & IJssel.

Muzikale middag
14:00, Vianen, zalencentrum 't Klooster. Het open ouderenwerk van de protestantse en rooms-katholieke kerk in Vianen gaat weer van start. Het seizoen start met een muzikale middag. Een koor uit Meerkerk zorgt voor een vrolijke noot. Dominee R. den Hertog verzorgt een meditatie. Iedereen is welkom, de toegang is gratis. Er is wel een collecte.

Minicursus blokfluit
17:40, Vianen, Muziekschool Vianen. Bij Muziekschool Vianen start een mini-cursus blokfluit voor kinderen uit groep 3 tot en met 5 van de basisscholen. De cursus bestaat uit vijf lessen van een half uur, van 17:40 tot 18:10 uur, waarna er mogelijkheden worden geboden voor vervolgcursussen op blokfluit, op een ander instrument, of voor de cursus algemene muzikale vorming. Gedurende deze cursus krijgen de leerlingen een blokfluit in bruikleen. Meer informatie is te verkrijgen bij docente Marilou Krouwel via m.krouwel@casema.nl of 0347-351168.

zaterdag 22 september

Open dag
11:00-14:00, Vianen, Oosterlicht College. Muziekschool Vianen organiseert een open dag. Belangstellenden zijn van 11:00 tot 14:00 uur welkom op de open dag.Het muzikale aanbod van de muziekschool is divers: van dwarsfluit tot drums, van gitaar tot trompet en nog heel veel meer muzikaals. Tijdens de open dag kunnen bezoekers onder meer zelf muziekinstrumenten uitproberen en luisteren naar optredens van leerlingen en docenten van de muziekschool. Ook zijn er diverse kortlopende cursussen te volgen voor jong en oud. Over alle cursussen en lessen is informatie verkrijgbaar.