Goede start Viaanse hockeydames

vianen • De hockeydames van Vianen zijn de competitie goed gestart. In de thuiswedstrijd tegen Druten werd het 5-0. Vianen nam al snel de overhand en de wedstrijd werd geopend met een prachtige tip-in bal door Lobke Gresnigt. De nieuwe coach van MHC Vianen D1, Niels Mulder, had de dames met nieuwe speeltechnieken het veld op gestuurd. De dames moesten hier nog even aan wennen. Maar toen ze beter in de wedstrijd zaten, viel al snel het tweede doelpunt van nieuwkomer Lianne Stolk. Na kwamen er veel kansen die Vianen niet optimaal wist te benutten. Vervolgens werd er nog twee keer gescoord door Baukje van den Heuvel. Yvette van Oort bepaalde de eindstand met een strafcorner. Volgende week zondag staat de uitwedstrijd tegen Zeewolde op het programma, aanvang 12.45 uur.


Hsv De Reiger

vianen • De zevende competitiewedstrijd van hsv De Reiger op het Merwedekanaal is gewonnen door B. Ponssen met 2400 gram, gevolgd door T. Bakker met 1700 gram, A. van Dam met 1550 gram, R. Kluvers met 1400 gram en J. Hirt met 1350 gram. De volgende wedstrijd is op het Amsterdam-Rijnkanaal.


Kunstgrasveld LKV Het Bosch geopend

lexmond • Op zaterdag 1 september werd het nieuwe kunstgrasveld van LKV Het Bosch geopend met de korfbalwedstrijd KZ/Thermo4U tegen DeetosSnel. Nadat de accommodatie officieel was geopend door de Zederikse wethouder Herman van Santen en KNKV-directeur Gert-Jan Kraaijeveld streden de twee topclubs om de KorfbalTotaal Cup 2018. De wedstrijd onder leiding van toparbiter Marcel Luttik werd gespeeld met een schotklok, zuivere speeltijd en live DJ. Oftewel veldkorfbal in een zaalkorfbaljasje.

De jeugdspelers uit de E- en D-teams mochten onder een stralend zonnetje met de spelers mee oplopen. Na een spannende slotfase was het KZ/Thermo4U dat met 19-18 aan het langste eind trok en een cheque van 250 euro in ontvangst mocht nemen. Na de realisatie van twee nieuwe beachsportvelden en een beachhouse enkele jaren terug is LKV Het Bosch met dit nieuwe kunstgrasveld klaar voor de toekomst. Er kunnen door de komst van 4 LED-verlichtingsmasten nu ook 's avonds officiële wedstrijden worden gespeeld. Op sportcomplex Het Bosch is ook bij VV Lekvogels een nieuw kunstgrasveld aangelegd.


Kunstgrasveld Lekvogels

lexmond • Het nieuwe kunstgrasveld van Lekvogels wordt zaterdag 15 september officieel geopend. De handeling is om 14:15 uur. Aansluitend wordt de bekerderby Lekvogels-SV Meerkerk gespeeld. Beide ploegen kunnen niet meer door naar de knockoutfase van het districtsbekertoernooi.


Podiumplaatsen JvA-jeugd

regio • De wielerjeugd van RC Jan van Arckel was afgelopen weekend goed voor enkele podiumplaatsen. Zaterdag sprintte Mees Bassa (Noordeloos) naar de 15e plaats in Honselersdijk. Zondag in Leiden was er in categorie 4 een derde plek voor Tim Verwolf (Langerak). Davida van Wilgen (Arkel) klasseerde zich in categorie 5 als veertiende. Ruben Bassa (Noordeloos) pakte het zilver in categorie 6.