• De kampioenen kregen na afloop een nat bad.
• De kampioenen kregen na afloop een nat bad. Foto: Peter Verbeek

Twee kampioenen bij Brederode Ruiters

hagestein • Als afsluiting van het buitenseizoen zijn afgelopen vrijdag en zaterdag, op het complex van Stal Bosgoed, de jaarlijkse kampioenschappen van de Brederode Ruiters gehouden.

Voor de eerste keer was daar een dubbele invulling aan gegeven, met als gevolg dat er twee amazones zijn gehuldigd. Door de enorme groei van het aantal ruiters dat les krijgt bij Stal Bosgoed is voor hen een apart kampioenschap in het leven geroepen. Omdat veel leden van de Brederode Ruiters er lessen volgen hield dat in dat een aantal amazones twee keer in de prijzen zou kunnen vallen.

Vrijdagavond is in de buitenbak gestart met de dressuurproeven. Zaterdag is in alle vroegte een grote springtuin ontworpen met hindernissen die, afhankelijk van ieders niveau, varieerden van 30 tot en met 110 centimeter. Onder prima weersomstandigheden moest na een proefronde het officiële parcours worden gereden, met na elke foutloze rit de barrage er direct achter aan.

Na da onderdeel is de bak met veel mankracht omgebouwd tot een speel-uw-spel parcours. De hindernissen bestonden uit balken, boomstammen, hooibalen en een waterbak. Iedereen kreeg één minuut tijd om er zo veel mogelijk te bedwingen. Terwijl de wedstrijdcommissie de standen opmaakte reden alle ruiters in wedstrijdkleding de parade, uiteraard op passende muziek. Om kampioen te worden moest aan alle disciplines zijn deelgenomen. De bokalen en kampioenslinten zijn uitgereikt aan Quinty Mayer met manegepony Appie (Stal Bosgoed) en aan Soscha Kastelein met haar paard Formidable (Brederoderuiters). Na de huldiging werden de kampioenen, volgens een oude traditie, in een kruiwagen vol water gekieperd.