Everstein wint ook tweede bekerduel

vianen • De resultaten die afgelopen week zijn behaald in de poulewedstrijden van het districtsbekertoernooi waren wisselend. SC Everstein heeft als enige uitzicht op het bereiken van de tweede ronde.

Het tempo van SC Everstein was veel te hoog voor BZS (vijfde klasse zondag). Voor rust scoorden Ilias Lakhal, Brighton Biekman, Simon van Zante en Klaas Hazendonk: 4-0. Van Zante miste een strafschop terwijl het houtwerk enkele keren genadig was voor de bezoekers. Na rust werd het spel van SC Everstein slordiger. In de slotfase kregen de roodwitten weer de geest en door treffers van Lakhal, Gerwin 't Lam en Robbie de Roos werd tóch nog royaal gewonnen: 7-0.

In zijn eerste bekerduel was Vianen voor rust gelijkwaardig aan Desto. De gasten kregen kansen via Jort Binneveld en Jaouad Bouchikhi, maar werden na een half uur op achterstand gezet: 1-0. Desto liep na rust binnen tien minuten weg naar 4-0. Met een kogel uit de tweede lijn deed Danny Stoffelen iets terug: 4-1. Via een strafschop en twee late Utrechtse treffers had Desto nóg meer vuurwerk in huis: 7-1. Vriendenschaar, dat tegen het incomplete Vianen meer inhoud had, miste in het eerste kwartier twee grote kansen. De Viaanse defensie had het soms lastig maar boog pas kort voor rust: 0-1. De tweede helft werd gedomineerd door Vriendenschaar. De beslissende treffer viel in de tiende minuut (0-2), en kort voor tijd moest keeper Rick Meijer nogmaals vissen: 0-3. Tegen De Meern miste Brederodes veel spelers. De uit het derde elftal opgetrommelde Mike de Groot scoorde na een kwartier: 0-1. In de tweede helft boog de thuisclub zijn achterstand om in een 2-1 voorsprong. De inzet van Brederodes werd in de slotminuut beloond door Elroy Vroege: 2-2. Zaterdag bleek dat Elinkwijk (tweede klasse) sterker was in de breedte en meer individuele kwaliteiten had. Brederodes had het vooral aan doelman Bastian Spriel te danken dat de thuisclub niet scoorde. In de slotfase kreeg Boan de Bruin twee wat makkelijk getrokken gele kaarten. Na rust werd een speler van de thuisclub van het veld gestuurd. Brederodes hield goed stand, creëerde wat mogelijkheden, maar was erg onrustig. In de vijftiende minuut nam Elinkwijk de leiding, en even later werd het na een verdedigende fout 2-0.