CDA: 'Gemeente, help de sportclubs'

regio • CDA Vijfheerenlanden wil dat de gemeenten Leerdam, Vianen en Zederik sportclubs actief helpen bij de aanvraag van subsidies. De partij heeft hierover schriftelijke vragen gesteld aan de colleges van burgemeesters en wethouders. De aanleiding is een nieuwe regeling van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Er is namelijk een potje van 87 miljoen euro beschikbaar gekomen, bedoeld voor amateursportclubs die geld nodig hebben om accommodaties te bouwen of te onderhouden. Of clubs die nieuwe materialen nodig hebben. CDA Vijfheerenlanden vindt dat de gemeentes deze subsidie onder de aandacht moeten brengen bij de sportclubs. "Het zou mooi zijn als we een deel van dit geld naar onze sportverenigingen in Vijfheerenlanden kunnen halen", zegt fractieleider Maria de Jong. "En natuurlijk moeten we de clubs helpen. Vrijwilligers hebben het al druk genoeg en hebben gemiddeld minder ervaring met subsidieaanvragen dan gemeenteambtenaren."


D66 stelt kandidatenlijst vast

vijfheerenlanden • D66 Vijfheerenlanden heeft haar kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen vastgesteld. Naast lijsttrekker Christa Hendriksen (48) die al 7 jaar fractieleider in Vianen is staan op de kandidatenlijst: Klaas de Zwaan (41) uit Vianen, Jantine Dijkstra (55) uit Meerkerk, Jaap Breur (35) uit Vianen, Laurens van Leer (37) uit Schoonrewoerd en Merel Tilstra (34) uit Vianen. Vanaf deze week stellen de D66-kandidaten zich voor via de website van D66 Vijfheerenlanden. Christa Hendriksen is "heel blij" met de kandidatenlijst. "Het zijn allemaal goede kandidaten, die met beide benen in de samenleving staan en op hun eigen gebied kennis en kunde meebrengen."

q https://vijfheerenlanden.d66.nl


Over glasvezel

regio • Glasvezel buitenaf organiseert nog verschillende inschrijfavonden in de regio voor mensen die geïnteresseerd zijn in glasvezel. Deze bijeenkomsten worden georganiseerd door lokale verkopers uit het gebied. Zij staan klaar met advies en helpen bij het afsluiten van een abonnement. Ook Glasvezel buitenaf zal aanwezig zijn op deze avonden. De data: maandag 10 september in stadspodium GO in Leerdam, woensdag 19 september in Hotel aan de Linge in Kedichem, woensdag 26 september in Partycentrum Schoonrewoerd in Schoonrewoerd, maandag 17 september in dorpshuis De Biezen in Hagestein, woensdag 3 oktober in dorpshuis 't Knooppunt in Everdingen, donderdag 4 oktober in dorpshuis De Krooshof in Zijderveld en woensdag 12 september in Huis Het Bosch in Lexmond. De inloop van alle avonden is vanaf 20:00 uur, de presentatie start om 20:15 uur.

q www.glasvezelbuitenaf.nl