zaterdag 1 september

Feestelijk Repair Café
09:00-12:00, Vianen, wijkcentrum Monnikenhof. Het eerste Repair Café na de zomer is meteen een bijzondere: de vrijwilligers vieren het eerste lustrum. Er is voor iedereen een kop koffie of thee met iets lekkers. Bezoekers zijn ook welkom als ze niets te repareren hebben. Het Repair Café is in wijkcentrum Monnikenhof van 09:00 tot 12:00 uur.

De Snuffelkelder
10:00-13:00, Everdingen, Kweldam 15a. De Snuffelkelder aan de Kweldam is weer geopend. In de winkel zijn diverse woonaccessoires te vinden. Bovendien kunnen bezoekers ook snuffelen tussen de aanwezige kledingstukken. Mensen die hun zolder willen opruimen of juist kleding willen wegdoen, kunnen ook terecht bij De Snuffelkelder. Het inleveren van spullen kan elke vrijdag- en zaterdagochtend. De opbrengst is bestemd voor een goed doel. Meer informatie is te verkrijgen via snuffelkelder@casema.nl.

Concert
19:00, Lexmond, hervormde kerk. Duo Virtuoso - Mark Brandwijk en Reinier Korver - geeft in samenwerking met stichting Geloofstoerusting een zomerconcert voor jong en oud in de hervormde kerk in Lexmond. Jonge solisten Lisanne Leeuwenkamp (22 jaar oud, sopraan) en Tenira Sturm (18 jaar oud, alt) verlenen hun medewerking, ook gemengd koor Con Amore onder leiding van wederom Reinier Korver is van de partij. Op het programma staat veel samenzang. Duo Virtuoso brengt op orgel en vleugel een aantal instrumentale intermezzi ten gehore. De liederen van de avond groeperen zich rondom het thema 'Bron van zegeningen'. Marcel Vroegop van Geloofstoerusting verbindt het thema en de liederen aan elkaar. Tijdens de avond wordt een collecte gehouden voor het werk van de stichting. Het concert begint om 19:30 uur, deur gaat open om 19:00 uur. Toegang voor volwassenen is 5 euro, voor kinderen tot 12 jaar is de toegang gratis. Plaatsen reserveren is mogelijk en aanbevolen via onderstaande website. www.markbrandwijk.nl

Engelse hymns
19:30, Vianen, Grote Kerk. In de Grote Kerk vindt weer een samenzangavond met Engelse hymns plaats. Er komen onder meer nummers van John Newton, Charles Wesley en Isaac Watts voorbij. Net als voorgaande jaren vertelt dominee P. den Ouden uit Katwijk aan Zee iets over de dichters en inhoud van de hymns. Joost van Belzen bespeelt het orgel. Voor bezoekers is het raadzaam om de melodieën van tevoren te oefenen. Het programma is te vinden op onderstaande website. De toegang tot de avond is gratis, wel is er een collecte voor stichting Hulp in uitvoering. Ook is er bij de uitgang een collecte voor de bestrijding van de onkosten. www.engelsehymns.com

maandag 3 september

Alzheimer Café
19:00, Vianen, Hof van Batenstein. Het nieuwe seizoen van Alzheimer Café in Vianen gaat weer van start. De koffie staat vanaf 19:00 uur klaar, het programma begint om 19:30 uur en eindigt om 21:30 uur. De toegang is gratis en aanmelding niet nodig. Meer informatie is te verkrijgen bij Debby van Rhijn via 0347-361200.

woensdag 5 september

Bingo en open eettafel
10:00, Zijderveld, dorpshuis De Krooshof. Bingo in dorpshuis De Krooshof. Deelnemers zijn vanaf 10:00 uur welkom. Er is natuurlijk ook ruimte voor een praatje. Aansluitend kunnen deelnemers aanschuiven bij de open eettafel. Voor een kleine bijdrage krijgen ze dan drie gangen voorgeschoteld.

Kleuren voor volwassenen
13:30-15:30, Vianen, Hof van Batenstein. Stichting Welzijn Vianen (SWV) nodigt mensen uit om een middagje te komen kleuren voor volwassen, het kleuren geeft veel mensen rust. De activiteit vindt plaats in de educatieruimte, deelname kost 2 euro. Aanmelden is niet nodig. Is ook op woensdag 19 september.

Presentatiemiddag
13:30, Vianen, Hof van Batenstein. Stichting Welzijn Vianen (SWV) opent het seizoen met een presentatiemiddag in Hof van Batenstein. Tussen 13:30 en 15:30 uur zijn belangstellenden welkom in de Kwantzaal van het zorgcentrum om zich te laten informeren over alle geplande activiteiten. Naast het bestaande aanbod, zoals biljarten, koersbal en volksdansen, zijn er wat nieuwe ideeën die alleen worden opgestart bij voldoende animo. SWV denkt bijvoorbeeld aan het starten van een dartclubje, het organiseren van rollatordansen en het optuigen van een opfriscursus ballroomdansen. Deelname aan de presentatiemiddag is helemaal gratis, de koffie of thee staat klaar.

De Wielewaal bij ASVL
14:00, Lexmond, Huis Het Bosch. De Algemene Seniorenvereniging Lexmond komt samen. Het onderwerp is Natuurmuseum De Wielewaal.

Reddingsbrigade Vianen
17:30, Vianen, plas in De Middelwaard. Reddingsbrigade Vianen start weer met haar wekelijkse lessen bij de waterplas in recreatieterrein De Middelwaard in Vianen. De brigade leidt haar leden op om zichzelf, maar ook anderen te redden van verdrinking. Volgens Reddingsbrigade Vianen is waterhulpverlening van cruciaal belang, ieder jaar zijn er nog veel verdrinkingen te betreuren omdat mensen onwetend zijn van de gevaren van het water. In september zijn er nog buitenlessen, vanaf oktober gaat de brigade naar binnen. Dan verplaatsen de avonden naar het zwembad van Helsdingen. Meer informatie is te vinden op de website. www.reddingsbrigadevianen.nl

Filmavond
19:00, Vianen, Hof van Batenstein. Stichting Welzijn Vianen (SWV) organiseert een filmavond, te zien is de familiefilm 'Mr. Popper's Pinguins'. Hierin erft Mr. Popper (Jim Carrey), een succesvolle zakenman uit New York, plotseling zes pinguïns van zijn vader. De vertoning begint om 19:30 uur, de zaal is open om 19:00 uur. Entree is 2 euro, aanmelden is niet nodig.

Psychometrie met voorwerpen
20:00-22:30, Vianen, De Prenter. Spiritueel centrum Iris heeft Jana uitgenodigd deze avond. Ze doet aan psychometrie met voorwerpen. Bezoekers mogen een foto of een voorwerp meenemen, mag ook van een dier zijn. Entree is 6 euro.

Nieuw koorseizoen
20:00-22:00, Lexmond, Huis Het Bosch. Eerste repetitieavond voor popkoor Let's Get Started uit Lexmond. Het koor - dat bestaat uit zo'n twintig mannen en vrouwen - oefent elke woensdagavond van 20:00 tot 22:00 uur in Huis Het Bosch in Lexmond. Onder leiding van Raimond Metting uit Nieuwegein. Let's Get Started kan nog steeds wel nieuwe leden gebruiken. www.popkoorlexmond.nl

vrijdag 7 september

'Dansmeditatie'
13:30, Vianen, Looch 3-5. Bij Dansen met Nelien start een nieuwe lessenserie onder de noemer 'Dansmeditatie'. Belangstellenden kunnen deze eerste middag gratis een keer meedoen. De lessen zijn tweewekelijks van 13:30 tot 15:00 uur in de kleutergymzaal van basisschool De Voorhof in Vianen. Na afloop is er thee. Belangstellenden kunnen zich opgeven bij Nelien van Doorn of bij haar meer informatie inwinnen via 06-26832289 of nelienvandoorn@hotmail.com. www.dansenmetnelien.nl

zaterdag 8 september

Taptoe Vrijstad Vianen
20:00, Vianen, vv Brederodes. Het evenement vindt 's avonds plaats op het hoofdveld van vv Brederodes, maar de organiserende stichting heeft 's middag al een uniek optreden in petto voor mensen die Proef Vianen op de Voorstraat bezoeken, de big band van DVS uit Katwijk geeft twee gratis optredens weg tijdens het culinaire evenement. Te weten: om 14:45 en 15:45 uur. 's Avonds barst de 'echte' Taptoe Vrijstad Vianen los. Het muzikale festijn begint om 20:00 uur. Kaarten kosten in voorverkoop 10 euro en zijn te koop bij Emiel Al of Jumbo Vianen. Aan de toegangspoort kosten de tickets 12 euro per persoon (gepast betalen).
www.taptoevrijstadvianen.nl