• Fanatiek touwtrekken tijdens de Highland Games.
• Fanatiek touwtrekken tijdens de Highland Games. Foto: Peter Verbeek

Voldaan na Regiojeugdvoetbalkamp

vianen • In de laatste vakantieweek hebben op sportpark Blankensteijn 54 jeugdleden van SC Everstein, HSSC '61, Ameide en Brederodes meegedaan aan een goed verzorgd Regiojeugdvoetbalkamp.

Dat was al weer toe aan zijn 33ste editie. "Het ene jaar zijn er meer dan honderd deelnemers, en deze keer viel de opkomst wat tegen", vond coördinator Frank Baars. "Nadat de kinderen, in de leeftijd van 10 tot en met 14 jaar, maandagavond door hun ouders zijn gebracht zijn we meteen begonnen met een voetbaltoernooitje. Onder leiding van Vincent van der Rijst, jeugdtrainer van FC Utrecht, is er dinsdag volop getraind: 's morgens met aandacht voor technische vaardigheden en 's middags voor partijvormen."

Poedelen

Woensdag was er een nieuw onderdeel: de Highland Games, met tien disciplines. Na de lunch was er een 4x4 toernooi met aansluitend poedelen in het zwembad. De dag eindigde met de voorronde van de penaltybokaal, bingo en laser gamen. De volgende dag stond de vertrouwde circuittraining op het programma. Leeftijdswinnaars waren Job van Breugel (2004/HSSC '61), Bart de Vos (2005/HSSC '61), Danilo de Jong (2006/Brederodes), Daan van Zijl (2007/HSSC '61) en Britt Bimmerman (2008/HSSC '61). In de middag zijn partijvormen met een of meerdere doeltjes gespeeld, met aansluitend de erewedstrijd tussen de oudste deelnemers en de begeleiders. Na een 3-3 eindstand wonnen de laatsten na het nemen van strafschoppen. De penaltybokalen zijn gewonnen door Lennart de Groot en Mees Heerkens (beiden HSSC '61), Timo van der Klis (Ameide), Kenji Wouters en Moos Blankestijn (Brederodes).