Sproeiverbod ingetrokken

regio • Sinds zaterdag is het beregeningsverbod in regio Rivierenland ingetrokken. Door het koelere weer is er minder verdamping. Ook is de vraag naar oppervlaktewater afgenomen. Daarom heeft Waterschap Rivierenland het beregeningsverbod ingetrokken. Wel blijkt dat in oppervlaktewater ten zuiden van de Waal in het beheergebied veel giftige blauwalg voorkomt. Het gifgehalte is op enkele locaties hoger ten opzichte van eerdere metingen. Het waterschap geeft het dringende advies geen oppervlaktewater te gebruiken in het gebied ten zuiden van de Waal.


PvdA stelt kandidatenlijst vast

regio • PvdA Vijfheerenlanden heeft zaterdag haar definitieve kandidatenlijst vastgesteld, na de al bekendgemaakte lijsttrekker Joop van Montfoort (nu fractievoorzitter van PvdA Vianen) volgen op de kandidatenlijst respectievelijk Ralf Krämer (voormalig raadslid en wethouder in gemeente Zederik), Christel van 't Pad (fractievoorzitter PvdA Leerdam), Kemal Koyuncu (raadslid PvdA Leerdam) en Ben Boon (voormalig raadslid PvdA Leerdam). Dit gezelschap gaat de komende maanden ook de boer op om campagne te voeren.

q vijfheerenlanden.afdeling.pvda.nl


3D-fotoverslag van verplaatsing pomp

vianen • Bij Bureau Binnenstad Vianen is een 3D-fotoverslag van de verplaatsing van de historische waterpomp. De pomp werd verzet als onderdeel van de grootscheepse herinrichting van de Voorstraat. De foto's zijn gemaakt door stereofotograaf Job van de Groep. Belangstellenden krijgen bij het informatiecentrum een 3D-brilletje, waarmee ze de foto's kunnen bekijken. Bureau Binnenstad Vianen is te vinden aan de Voorstraat 45, mensen kunnen er maandag, woensdag en vrijdag van 10:00 tot 12:00 en woensdag en vrijdag van 14:00 tot 16:00 uur binnenwandelen om zich te laten informeren over alle projecten in de historische binnenstad en in het bijzonder de herinrichting van de Voorstraat.

q www.bureaubinnenstadvianen.nl