• Vlnr: Diana Wagenaar, Henk Knol, Tieneke van Putten, Femmy Verhulst- van de Kant en Miranda Baars.
• Vlnr: Diana Wagenaar, Henk Knol, Tieneke van Putten, Femmy Verhulst- van de Kant en Miranda Baars. Foto: Astrid Pel

Project Amazing nu officieel stichting

vianen • Project Amazing, een initiatief dat zich richt op jongeren en jongvolwassenen met een beperking, is dankzij een donatie van de Kringloopwinkel Vianen sinds kort een stichting geworden. Van de geschonken duizend euro zijn de oprichtingskosten betaald.

Om hun waardering te uiten gaven Diana Wagenaar, Henk Knol, Femmy Verhulst-van de Kant en Miranda Baars van Project Amazing woensdag een mooie bos bloemen aan Tieneke van Putten van de Kringloopwinkel. Zij was samen met hondje Joris naar de opening van de vakantiedagen aan de Langeweg gekomen. Op dit terrein worden door het jaar heen ook activiteiten van Project Amazing gehouden. Henk Knol, voorzitter van Project Amazing: "Dit terrein is bijzonder geschikt. Het is rustig, de kinderen kunnen heerlijk hun gang gaan en we kunnen het ook besloten houden."

Jongeren met een beperking en hun ouders blijken lastig te bereiken. Dit komt onder meer omdat beperkingen er natuurlijk in allerlei vormen en op allerlei niveaus zijn en deze doelgroep niet makkelijk laat definiëren. Toch wil deze 'vergeten doelgroep' ook graag meedoen met allerlei zaken in de maatschappij. Diana: "We hebben elke maand een inloop in de bibliotheek van Vianen, we doen mee op zaterdag 6 oktober aan de obstakelrun, er komt een vast chill-uur en een open dag op zaterdag 8 september. We doen dus al heel veel en daar komt dit jaar nog veel meer bij."

Miranda Baars vertelt over het chill-uur: "We willen dat eens per maand organiseren en dan vooral voor jongeren met een lichte beperking. Jongeren met een lichte vorm van autisme kunnen zich op sociaal gebied erg onhandig en eenzaam voelen terwijl ze wel naar het ROC gaan. Die jongeren zijn van harte welkom op deze avonden." Nieuw in het activiteitenspectrum van Project Amazing is de 'Amazing Mom Groep'. Diana (zelf ook moeder van een jongvolwassene met autisme): "Moeders van kinderen met een beperking willen graag met anderen praten over wat ze bezig houdt. Als je elkaar daarin herkent, praat dat een stuk makkelijker. Gezelligheid staat natuurlijk wel voorop. Het is niet de bedoeling om het alleen maar over problemen te hebben. Hoe we dit gaan invullen, daarover gaan we binnenkort via de site en de nieuwsbrief berichten."

Eveneens nieuw is de focus op kinderen met een beperking van nul tot tien jaar. Hiervoor gaat Femmy Verhulst- van de Kant zich inzetten. Femmy: "Ik ben heel benieuwd hoe dat gaat en hoop dat er animo voor is. Er is ook voor deze doelgroep nog veel te doen om ze goed in de maatschappij mee te laten draaien." Om op de hoogte gehouden te worden van deze activiteiten is er een nieuwsbrief die via de website toegestuurd kan worden.


q www.projectamazing.nl

Astrid Pel