woensdag 22 augustus

BOM pakt uit voor Viaanse jeugd
10:00-16:00, Vianen, Langeweg 6b. Bewonersorganisatie Monnikenhof (BOM) organiseert woensdag 22, donderdag 23 en vrijdag 24 augustus bij voldoende deelname verschillende jeugdactiviteiten op het speelterrein aan de Langeweg 6b. Kinderen van 6 tot en met 13 jaar kunnen gratis meedoen. Dagelijks start het programma om 10:00 uur, er zijn activiteiten tot 16:00 uur. Kinderen kunnen onder meer hutten bouwen, een totempaal maken, guerillatuinieren (zaadbommetjes maken, bollenvelden maken en meer), nestkastjes en insectenhotels in elkaar timmeren en tal van spelletjes spelen op het veld. Kinderen die willen timmeren, moeten wel hun eigen hamer meenemen. En de deelnemers die de hele dag blijven, moeten wel hun eigen lunch meenemen. Drinken is wel aanwezig. Ouders die een handje mee willen helpen, zijn ook welkom. Deelname is gratis, maar aanmelden is nodig. Dit kan via hk.bom@ziggo.nl. Hierbij moet de volledige naam en het adres van het kind vermeld worden, plus het telefoonnummer van de ouders of verzorgers.

zaterdag 25 augustus

Rommelmarkt
09:00, Lexmond, rondom de hervormde kerk. De rommelmarkt in Lexmond beleeft haar 41ste editie. Vanaf 09:00 uur worden de opgehaalde spullen aan de man gebracht, naast de bekende kramen en het treintje, zijn er ook twee springkussens voor de jeugd. Het ringrijden onder het zadel begint om 13:00 uur, een uur later volgen de aanspanningen. Inschrijven kan vanaf een half uur voor aanvang. Om 15:00 uur is op het kerkplein de trekking van de loterij.

Inzameling
10:00-12:00, Hagestein, Lange Dreef 22. Stichting Contacten Roemenië-Vianen start weer met haar maandelijkse inzamelingen. Spullen zijn welkom bij de inzamellocatie aan de Lange Dreef 22 in Hagestein. Naast de gebruikelijke goederen blijft incontinentiemateriaal zeer welkom, omdat dit ter plaatse zeer kostbaar is. Houdbare voedingsmiddelen in blikken, pakken rijst, bakmeel, olie en dergelijke zijn ook welkom. De vrijwilligers zijn nog steeds op zoek naar vervangende ruimte om alle spullen op te slaan, ook financiële hulp om de transporten te kunnen financieren is welkom. Financiële bijdragen zijn welkom op rekeningnummer NL06 INGB 0000 0375 48 ten name van stichting Contacten Roemenië-Vianen te Vianen.

Dierenambulance
15:00, Vianen, Hof van Batenstein. Vrijwilligers van de dierenambulance komen op verzoek van Stichting Welzijn Vianen (SWV) over hun werk vertellen. Aanmelden is niet nodig, deelname is niet gratis.

dinsdag 28 augustus

Koffieochtend
10:00-11:30, Vianen, De Prenter. Iedere tweede en vierde dinsdag van de maand is er onder de noemer 'Haagse koffie' een koffieochtend in De Prenter. Iedereen is welkom, er is ook gelegenheid voor een persoonlijk gesprek. Er zijn vrijwilligers aanwezig om over tal van onderwerpen te praten. De ochtend is van 10:00 tot 11:30 uur.

zaterdag 1 september

Fietstocht
10:00-12:00, Schoonrewoerd, natuurcentrum De Schaapskooi. Natuur- en vogelwacht De Vijfheerenlanden organiseert weer een fietstocht door de streek. De route voert dit jaar richting de Linge. Er zijn twee opties: deelnemers kunnen 35 kilometer of 50 kilometer fietsen. Vertrek is tussen 10:00 en 12:00 uur vanuit natuurcentrum De Schaapskooi in Schoonrewoerd. Deelname kost 5 euro per persoon. Meer informatie is op de website te vinden.
www.natuurcentrum.nl