• Proef Vianen vorig jaar een groot succes.
• Proef Vianen vorig jaar een groot succes. Foto: Nico van Ganzewinkel

Bomvol Vianen Bruist-weekend

vianen • Reigerpop, Proef Vianen, Taptoe Vrijstad Vianen, Open Monumentendag én de Toneelroute. In de Vrijstad staat zaterdag 8 en zondag 9 september een bomvol Vianen Bruist-weekend op de planning.

Taptoe Vrijstad Vianen beleeft zaterdag 8 september haar tweede editie. Het evenement vindt 's avonds plaats op het hoofdveld van vv Brederodes, maar de organiserende stichting heeft 's middag al een uniek optreden in petto voor mensen die Proef Vianen op de Voorstraat bezoeken, de big band van DVS uit Katwijk geeft twee gratis optredens weg tijdens het culinaire evenement. Te weten: om 14:45 en 15:45 uur. 's Avonds barst de 'echte' Taptoe Vrijstad Vianen los. Het muzikale festijn begint om 20:00 uur. Kaarten kosten in voorverkoop 10 euro en zijn te koop bij Emiel Al of Jumbo Vianen. Aan de toegangspoort kosten de tickets 12 euro per persoon (gepast betalen).

Op de Voorstraat is 's middags dus Proef Vianen, waarbij lokale horecaondernemers laten zien wat ze in huis hebben. Voor de kinderen is er ook van alles te doen, waaronder oud-Hollandse spelen. Proef Vianen is dit jaar van 14:00 tot 20:00 uur, toegang is zoals altijd gratis.

Toneelroute Vianen barst zondag 9 september los. De uitvoering is dit jaar geïnspireerd op het toneelstuk 'De storm' van Shakespeare. Dit stuk gaat over een Italiaans eiland waar tijdens een storm allerlei schipbreukelingen aanspoelen. De Viaanse Voorstraat verandert tijdens Toneelroute Vianen even in dit Italiaanse eiland. Op een aantal verschillende locaties zijn scènes uit 'De storm' te bewonderen.