Afbeelding
Foto: Rick den Besten

TRACTOR- EN TRUCKPULLING HOOGBLOKLAND

HOOGBLOKLAND • Tractor- en truckpulling Hoogblokland staat definitief op de kaart. De duizenden bezoekers van het motorische geweld, met ook de nodige deelnemers uit de regio Vianen, kregen vrijdagavond en zaterdag dubbel en dwars waar voor hun geld. (foto's: Rick den Besten)

Het evenement in Hoogblokland heeft de status die Meerkerk jarenlang had overgenomen.

"We zijn dik tevreden", liet voorzitter Bastiaan de Groot zaterdagavond al weten. "We hebben een uniek concept dat we nog verder willen gaan uitbouwen."

Truckpullers

Uniek was onder meer dat vrijdagavond de truckpullers van zowel NTTO als VTN in Hoogblokland in actie kwamen. "Het leverde een spektakel op dat zijn weerga niet kent", aldus De Groot. "De deelnemers hadden één en al lof voor de sfeer en voor de kwaliteit van de baan."

Zaterdag zorgden de supporters van Simply Green en Red Impact voor gezelligheid op de volgepakte tribunes. "Dat sloeg over op de rest van het publiek."

Nederlandse titel

In de koningsklasse (4,5 ton Supersport Top) werd Red Impact (Zijderveld) derde en Simply Green (Brandwijk) vierde.

Die klassering was voor Simply Green wel voldoende om -voor de zesde keer op rij!- de nationele competitietitel te pakken.

Laurens den Boer kwam in de finale met Simply Green tot 92.59 meter. Red Impact ging daar overheen, maar ook 96.69 meter bleek niet voldoende voor de winst. Die was voor Erik Peeters (101.44 meter), voor The Mystery (96.71 meter).

Zaterdag 15 september is de afsluiting van het seizoen met het NK in Tzum.

Foto's: Rick den Besten

Veel meer foto's en filmpjes zijn te zien op de website van Het Kontakt Alblasserwaard en Het Kontakt Vianen.

q www.tractorpullingalblasserwaard.nl/