vv Vianen na jaar weer in actie

vianen • Voor het eerst sinds meer dan een jaar kwam Vianen in actie. De tricolores namen het op tegen vierde klasser Kamerik, dat vlak voor rust de leiding nam. Na de thee had de thuisclub, door verschillende wissels, meer voetballend vermogen en namen de kansen toe. Door een prachtige treffer van Jort Binneveld werd het 1-1, en niet veel later zorgde Gino Vesters voor 2-1. Vanuit de omschakeling kwamen de gasten nog langszij, maar door toedoen van Vesters en Binneveld trok Vianen duidelijk aan het langste eind: 4-2.

In het thuisduel tegen derdeklasser Schoonhoven miste SC Everstein te veel spelers om dat op te kunnen vangen. Voor rust konden de roodwitten, die twee strafschoppen werden onthouden, nog aardig mee. De gasten waren veel completer, en in de tweede helft bouwden ze de 0-1 voorsprong uit tot 0-3.

Het sterk verjongde Brederodes had in derde klasse Focus '07 een goede tegenstander. Namens de groengelen schoot Luuk Roubos de bal op de lat. Pal na rust zetten de Culemborgers een aanval over links op. De voorzet werd goed afgerond: 0-1. Nadat de bezoekers op identieke hun tweede treffer hadden gescoord (0-2) werd Dennis kruik door Kevin Bosch in staat gesteld voor aansluiting te zorgen: 1-2. Kort voor tijd kreeg miste de prima voetballende Sander van der Lijn een beste kans op de gelijkmaker.

Oefenprogramma: Dinsdag 21 augustus: GRC '14 – Brederodes (20.15 uur). Woensdag 22 augustus: Vianen – JSV Nieuwegein (20.00 uur). Zaterdag 25 augustus: Vianen – OSM '75 (14.00 uur); SV Top – SC Everstein (17.00 uur). Dinsdag 28 augustus: Nivo Sparta – SC Everstein (20.00 uur); Cabauw – Vianen (20.00 uur); JSV – Brederodes (20.15 uur).


Brederodes op zoek naar een vlagger

vianen • Vorig seizoen had Brederodes twee assistent-scheidsrechters die beurtelings in actie kwamen. Beiden zijn ermee gestopt, en tot dusverre is men er niet in geslaagd een vervanger te vinden. Wie zich geroepen voelt deze vacature te vervullen kan contact opnemen met teammanager John Stuijvenberg: 06-46835310.


55+-toernooi bij Ltv Gouwenes

everdingen • In de laatste week van augustus (traditioneel in week 35) wordt op het sportcomplex van Ltv Gouwenes in Everdingen het 11e Gouwenestortoernooi gespeeld. Dit is een 55+ toernooi en staat open voor alle spelers die zijn aangesloten bij de Tennisbond. Er wordt alle dagen gespeeld tussen ongeveer 10:00 en 17:00 uur. Het toernooi wordt op vrijdag 31 augustus afgesloten met de finalewedstrijden en een uitgebreid buffet voor deelnemers en sponsors. Het 55+ toernooi valt nagenoeg samen met het open toernooi van Ltv Gouwenes.


Hsv De Reiger

vianen • De zesde competitiewedstrijd bij hsv De Reiger is gewonnen door B. Ponssen met 3000 gram, gevolgd door G. de Jong met 1520 gram, A. van Dam met 1480 gram, J. Tukker met 620 gram en T. Bakker met 520 gram. De wedstrijd werd gevist in het Amsterdam/Rijnkanaal. De volgende wedstrijd is op het Merwedekanaal ter hoogte van het zogenaamde Brede stuk.