Intocht Vierdaagse live op tv

regio • Op RTV Utrecht is vrijdag 20 juli live de intocht van de Nijmeegse Vierdaagse te zien. De deelnemers worden aan de finish verwelkomd door het enthousiaste publiek én Harm Edens. RTV Utrecht zendt dit uit tussen 14:00 en 17:00 uur. De Internationale Vierdaagse Afstandsmarsen Nijmegen is 's werelds grootste wandelevenement en is tevens een van de grootste sportevenementen ter wereld. Ook veel inwoners uit deze regio lopen mee. De start van de Nijmeegse Vierdaagse vindt ieder jaar plaats op de derde dinsdag in juli.


Growshop aangetroffen

nieuwegein • Aan de Zeelandhaven in Nieuwegein is vorige week na een melding van een bedrijfsinbraak een growshop aangetroffen. In de growshop werd acht kilo hennep gevonden. De eigenaar van het pand is aangehouden. De politie kreeg begin vorige week een melding over een inbraak in een bedrijfspand aan de Zeelandhaven. Uit één bedrijf bleek een heftruck gestolen. Met die heftruck is vervolgens geprobeerd het rolluik van een ander pand te openen. Eenmaal ter plaatse troffen agenten achter dat tweede rolluik een growshop aan. Vervolgens werd besloten het pand te doorzoeken. Daarbij werd acht kilo hennep gevonden. De politie heeft de zaak in onderzoek.


Gerdie van Brakel overleden

leerdam • In haar woonplaats Leerdam is donderdagmorgen Gerdie van Brakel-Donga overleden. Ze was al geruime tijd ernstig ziek, maar bleef zo lang mogelijk actief in de Leerdamse samenleving. Gerdie van Brakel werd onder meer bekend door haar activiteiten voor de Hockeyclub Leerdam (HCL). Vorige maand werd ze benoemd tot Lid van Verdienste van HCL. Ook maakte Van Brakel deel uit van het bestuur van CDA Leerdam en CDA Vijfheerenlanden. "Ze was innovatief, liep voorop en voelde zich sterk betrokken bij maatschappelijke ontwikkelingen. Ze was trots op Leerdam en trots op de Vijfheerenlanden", zei wethouder Bart Bruggeman donderdagavond toen hij haar overlijden namens het CDA bekend maakte. Gerdie van Brakel werd 52 jaar.