donderdag 19 juli

Training mindfulness
19:00, Mindfulcenter, Vianen. MindfulCenter start met een mindfulnesstraining. Mindfulness is bewuster leven in het hier en nu. In acht wekelijkse bijeenkomsten leer je meer stil te staan bij jezelf en hoe je kunt ontsnappen aan de waan van de dag. De training is geschikt voor mensen die minder willen piekeren, meer rust in hun hoofd willen en anders willen leren omgaan met veranderingen, emoties, pijn of stress. MindfulCenter is geaccrediteerd op het hoogste niveau, waardoor deze officieel erkende 8-weekse MBSR-training door diverse zorgverzekeraars wordt vergoed. We starten iedere maand met een nieuwe training. Meer informatie of aanmelden kan via 0347-355500 of via de website. www.mindfulcenter.nl

zaterdag 21 juli

Zomermiddagconcert
14:00, Vianen, Grote Kerk. Muziekpodium Grote Kerk Vianen organiseert weer een zomermiddagconcert. Deze keer is Niels Adema, organist in Kampen, uitgenodigd. Hij vormt deze middag een gelegenheidsensemble samen met sopraan Fiona Ellis. Op het programma staan onder meer composities van Bach, Händel, Purcell, Scheidemann en Sweelinck. Het concert begint om 16:00 uur, de kerk is vanaf 14:00 uur open. Toegang is gratis, wel er is een collecte bij de uitgang. Meer informatie is te vinden op de website.
www.grotekerkvianen.nl

woensdag 25 juli

Open eettafel
12:15, Lexmond, Huis Het Bosch. Er is open eettafel op woensdag 25 juli in Huis Het Bosch, aanvang 12.15 uur. Nieuwe deelnemers kunnen zich aanmelden bij Ali Liefhebber (341032) of Huis het Bosch (342021). Aan- of afmeldingen uiterlijk 's maandags voor 12.00 uur doorgeven.

Spelmiddag
13:30-15:30, Vianen, Hof van Batenstein. Stichting Welzijn Vianen (SWV) organiseert een spelletjesmiddag. De aanvang is 13:30 uur, entree is 2 euro, inclusief een kop koffie of thee en een drankje met een hapje. Aanmelden is niet nodig.

dinsdag 7 augustus

Over de natuur
14:30-15:30, Vianen, Hof van Batenstein. Hans Brongers verzorgt een lezing over de natuur in Nederland en in het bijzonder de natuur rondom Vianen. Op uitnodiging van Stichting Welzijn Vianen (SWV) en in samenwerking met Zorgspectrum. De middag begint om 14:30 uur. Locatie is de Kwantzaal. Entree is gratis, aanmelden is ook niet nodig.