• Renée Fokker speelt één van de hoofdrollen.
• Renée Fokker speelt één van de hoofdrollen. Foto: Mark Engelen

De Kom trapt af met de thriller 'Judas'

nieuwegein • Het theaterseizoen van De Kom gaat woensdag 5 en donderdag 6 september van start met de vertoning van de psychologische thriller 'Judas', naar het gelijknamige boek van Astrid Holleeder.

De hoofdrollen in dit theaterstuk worden gespeeld door Renée Fokker, Margo Dames, Trudy de Jong en Eva van de Wijdeven. 'Judas' wordt verteld vanuit het perspectief van de vier vrouwelijke omstanders van crimineel Willem Holleeder: zijn twee zussen, moeder en nichtje. Voorafgaand aan de opvoering krijgen bezoekers ook een inkijkje in het huidige leven van Astrid Holleeder, die in voortdurende vrees leeft dat haar broer erin slaagt haar om te laten brengen.

De voorstelling laat zien hoe het is als je leven dagelijks wordt beheerst door angst. En hoeveel moed ervoor nodig is om die angst te trotseren. Tijdens een avondvullende belevenis krijgen toeschouwers een uniek inkijkje in het leven van de Holleeders en antwoord op brandende vragen. De opvoeringen in Nieuwegein zijn try-outvoorstellingen.


q www.dekom.nl