• De overhandiging van de cheque bij Kringloop Zederik.
• De overhandiging van de cheque bij Kringloop Zederik. Foto: Michiel Heesbeen

Rabo steunt Kringloop Zederik

lexmond • Om de aanleg en inrichting van een afvalverwerking- en recyclestraat mogelijk te maken heeft Kringloop Zederik, in de vorm van een cheque van 5.000 euro, een forse financiële impuls van het Rabobank Coöperatiefonds ontvangen.

Sinds de opening op 1 juli 2015 ontvangt en verwerkt Kringloop Zederik per jaar ruim 80.000 kilogram aan goederen. Door middel van het opknappen en reparatie beginnen veel van deze goederen aan een tweede, soms zelfs derde leven. Goederen die anders, in ieder geval voor het grootste gedeelte, op de afvalberg terecht zouden zijn gekomen. Door de groeiende economie en een grote regionale 'gunfactor' stijgt de hoeveelheid aangebrachte en opgehaalde goederen fors. Om die stijging te kunnen opvangen is een verbetering en aanpassing van de sorteer- en recyclemogelijkheden van Kringloop Zederik nodig. Ook volgens de Arbowetgeving is een herinrichting noodzakelijk.

Het Rabobank Coöperatiefonds besloot Kringloop Zederik te steunen. Vorige week werd de cheque overhandigd door Cynthia Usmany.