SC Everstein van West weer naar Zuid

regio • De KNVB heeft de definitieve indeling voor het voetbalseizoen 2018/2019 bekend gemaakt Meest in het oog springend is dat SC Everstein, na één jaar in West 1, weer terug is in Zuid 1.

Indelingen:

2F (Zuid 1): Altena, Brederodes, Drechtstreek, EBOH, Heukelum, NOAD '32, Nivo Sparta, Papendrecht, Pelikaan, Roda Boys, Tricht, Wilhelmina '26, Woudrichem en Zwaluwe.

"De competitie in Zuid is mij vorig jaar goed bevallen, en ik ben zeker niet ontevreden over deze indeling", vond trainer Charly Olf.

3D Zuid 1: Asperen, GDC, GVV '63, HSSC '61, Haaften, NEO '25, RFC, SC Everstein, SSC '55, BLC, SV Capelle, Sleeuwijk, Sparta '30 en Vuren.

"West is ons vorig jaar niet tegengevallen, vooral omdat er nogal wat dorpsclubs bij zaten. Ze namen alleen weinig supporters mee", aldus teammanager Coen van Zante. "We hebben nu voor het derde seizoen op rij een totaal andere indeling. De enige constante factor is de derby tegen HSSC '61. In Zuid krijgen we gelukkig weer te maken met vergelijkbare clubs als SC Everstein. Ik vind dit een mooie afdeling. Ik schat SV Capelle en Sleeuwijk op voorhand hoog in, en denk dat ook wij bovenin mee kunnen gaan draaien."

4G (West 1): Austerlitz, EDO, Elinkwijk, FC Driebergen, Faja Lobi-KDS, HMS, Hercules, Odijk, Patria, SEC, SVM, VVJ, Vianen en 't Vliegdorp.

"We hadden een voorkeur voor Zuid, met name omdat de verenigingen daar vaak wat gemoedelijker zijn. En voor mij zelf omdat die afdeling niet ken en ik wel van vernieuwing houd. Maar we zitten nu in een poule met een aantal mooie en gerenommeerde clubs, en daar is ook niets mis mee", was de reactie van trainer Marcel Akkerman.


Derde plaats voor Little Red Poison

putten • In de klasse Sport 2,5 ton Topniveau waren vrijdagavond vier trekkers die de sleepwagen meer dan 100 meter verplaatsten. Little Red Poison, met Aart de With achter het stuur, kwalificeerde zich als vierde (100,39 meter) voor de finale. Daarin stuurde hij zijn Massey Ferguson, achter Red Passion (99,70 meter) en Calimero (99,08 meter), naar de derde plaats (97,20 meter). In het tussenklassement vergrootte Red Passion (159 punten) zijn voorsprong op de Hagesteinse combinatie (146 punten). Daarna is er een gapend gat van 21 punten met de eerste achtervolger.


Serieuze schade voor Red Impact

putten • Bij de Supersport 4,5 Topniveau liep Red Impact in de eerste run ernstige schade op doordat er een gat in het motorblok werd geslagen. De trekker werd daardoor laatste met 53,30 meter. De winst was voor Simply Green, die in de finale met vier deelnemers tot een afstand van 112,69 meter kwam. Red Impact kon toch nog 6 punten bijschrijven en blijft in de tussenstand derde met 127 punten.

Het Zijderveldse team moet een nieuw motorblok kopen en bekijken of er bijkomende schade is. Het is de vraag op Red Impact tijdig klaar is om op 28 juli in Harskamp te kunnen starten.