'Nieuwjaarsreceptie in Vijfheerenlanden'

regio • De Statenfractie van de PvdA heeft voorgesteld om de nieuwjaarsreceptie van de provincie Utrecht in 2019 in de nieuwe gemeente Vijfheerenlanden te organiseren. Om de kersverse fusiegemeente op gepaste wijze welkom te heten. De partij vraagt Gedeputeerde Staten om samen met de bestuurders van de gemeente Vijheerenlanden te kijken naar de mogelijkheden. Fractievoorzitter Rob van Muilekom: "Wij zien de nieuwjaarsreceptie in begin 2019 als een positief signaal naar de inwoners van Vijfheerenlanden en we hopen op een prettige samenwerking."


Autobrand aan de Korenmolen

vianen • Aan de Korenmolen in Vianen is in de nacht van donderdag op vrijdag een auto uitgebrand. De politie vermoedt dat de brand is aangestoken en is op zoek naar getuigen. Er zijn geen gewonden gevallen, maar de bewuste auto is rijp voor de sloop. Door de hitte van de brand is de wagen ernaast ook zwaar beschadigd geraakt. Dit meldt de Viaanse politie op Facebook. Getuigen worden verzocht zich te melden via 0900-8844.


Meevaller voor Voorstraat-klus

vianen • Aannemer Agterberg kan al op donderdag 12 juli beginnen met de werkzaamheden aan de noordkant van de Voorstraat. Dit meldt Bureau Binnenstad Vianen op Facebook. Dit is iets eerder dan verwacht. Reden: de natuurstenen voor de nieuwe pleinbestrating worden sneller geleverd dan was voorzien. Goed nieuws, want dan kan Agterberg er een beetje vaart in houden. Woonhuizen en winkels blijven tijdens de afsluiting van het kruispunt bereikbaar. Aan de noordkant van de Voorstraat moet Agterberg zich naast bestrating- en rioleringswerkzaamheden, ook bezighouden met het plaatsen van een waterelement, nieuw straatmeubilair en het verplaatsen van de karakteristieke pomp naar het middenplein. Meer informatie over het gehele project is te vinden op de website van Bureau Binnenstad Vianen. De herinrichting moet halverwege oktober achter de rug zijn.

q www.bureaubinnenstadvianen.nl