Dansbootcamp in De Kom

vianen • Theater De Kom in Nieuwegein organiseert in augustus een driedaagse dansbootcamp voor kinderen tussen de 8 en 14 jaar. Deelnemers leren van dinsdag 21 tot en met donderdag 23 augustus dansbewegingen in verschillende dansstijlen. Zo draait de eerste dag helemaal om jazz en moderne dans, tijdens dag twee staat urban dance centraal en op de laatste dag gaat het om het optreden. De bootcamp is dagelijks van 10:00 tot 15:00 uur, een losse dag meedoen is ook mogelijk. Aan deelname zitten kosten verbonden, meer informatie is te vinden op de website van De Kom.


Radio M reist door provincie

regio • Bij Radio M Utrecht FM 93.1 is maandag het programma 'Goedemiddag Zomertoer' van start gegaan. Presentator Jos van Heerden presenteert het middagprogramma iedere werkdag vanuit een andere plaats in de provincie Utrecht. De eerste uitzending van de 'Goedemorgen Zomertoer' was bijvoorbeeld vanuit het Spoorwegmuseum in Utrecht. Van Heerden bezoekt onder andere IJsselstein en Vinkeveen, maar hij is ook benieuwd naar tips van luisteraars: welke plek in de provincie Utrecht mag Radio M Utrecht niet missen? Suggesties zijn welkom via jos@rtvutrecht.nl. 'Goedemiddag Zomertoer' met Jos van Heerden is tot en met vrijdag 27 juli elke werkdag te beluisteren tussen 15:00 en 17:00 uur bij Radio M Utrecht. Radio M Utrecht FM 93.1 is onderdeel van RTV Utrecht, de omroep voor de stad en provincie Utrecht.


Zomerconcert in Grote Kerk

vianen • Muziekpodium Grote Kerk Vianen organiseert zaterdagmiddag 21 juli weer een zomermiddagconcert. Deze keer is Niels Adema, organist in Kampen, uitgenodigd. Hij vormt deze middag een gelegenheidsensemble samen met sopraan Fiona Ellis. Op het programma staan onder meer composities van Bach, Händel, Purcell, Scheidemann en Sweelinck. Het concert begint om 16:00 uur, de kerk is vanaf 14:00 uur open. Toegang is gratis, wel er is een collecte bij de uitgang. Meer informatie is te vinden op de website.

q www.grotekerkvianen.nl