Samen ouder

everdingen • Veertig ouderen bezochten woensdag in dorpshuis 't Knooppunt in Everdingen een filmmiddag. In de film werden beelden vertoond van het dorp van toen. De film, gemaakt door Arie Versluis, bracht veel herinneringen boven bij de aanwezigen. Er waren fragmenten te zien van de opening van de tennishal, de Sinterklaasoptocht en de boerenbruiloft van de oranjevereniging. De filmmiddag werd georganiseerd door stichting Vitaal Dorp en ondersteund door project Samen ouder van het Oranje Fonds.


Dagbesteding bij manege Schakel

ameide • Babeth Koller-Korevaar uit Ameide opent op 1 september een kleinschalige dagbesteding bij manege Schakel: Eigenzinnige Zorg.

De initiatiefneemster start met één of enkele dagen per week. "Uiteindelijk wil ik vijf dagen dagbesteding bieden. Cliënten gaan helpen bij de verzorging van de paarden en pony's en onderhoud van het terrein. Het leven op een manege biedt automatisch structuur en voorspelbaarheid, dat is wat ouders voor hun kinderen zoeken", aldus Babeth Koller. Eigenzinnige Zorg wordt een stichting zonder winstoogmerk. "We gaan maximaal vijf cliënten met een verstandelijke beperking opvangen, vanaf achttien jaar, op pgb-basis. Eventueel zijn ook jongeren vanaf zestien jaar welkom. Het gaat dan om schoolverlaters uit het praktijkonderwijs."

q www.eigenzinnigzorg.nl