Ensemble geeft concert in Hof van Batenstein

vianen • Het ensemble Van Egeren-Marselje Duo geeft op dinsdag 10 juli een concert in Woonzorgcentrum Hof van Batenstein, onderdeel van Stichting Zorgspectrum.

Het concert begint om 10:30 uur. De entree bedraagt 3 euro (incl. een kop koffie).

Klassiek programma

Het ensemble Van Egeren-Marselje Duo, bestaande uit Rozemarijn van Egeren - fluit, Doriene Marselje - harp, brengt een gevarieerd klassiek programma met werken van o.a. Fauré, Saint-Saëns en Sjostakovitsj. Het programma duurt één uur, zonder pauze.

Het concert optreden is op verzoek van Hof van Batenstein georganiseerd door de Stichting Muziek in Huis. Het wordt mede mogelijk gemaakt door Hof van Batenstein en Stichting Vrienden van Batenstein, Grovestins Stichting, INERGY en particuliere donateurs.

Energiek duo

Rozemarijn van Egeren (fluit) en Doriene Marselje (harp) vormen samen een jong en energiek duo. Zij delen een voorliefde voor zowel de wat bekendere klassieke melodieën als de wat gedurfdere hedendaagse werken. Hiermee zijn zij in staat een verrassend en afwisselend programma ten gehore te brengen. Doriene en Rozemarijn stemmen hun programma graag af op de wens van de luisteraar. Zij zullen hun handen dan ook niet omdraaien voor het maken van een bewerking.

Kamermuziek

Doriene en Rozemarijn leerden elkaar kennen tijdens hun studieperiode. Zij studeerden aan verschillende conservatoria, waar de kamermuziek hen samen bracht. De muzikale klik tussen deze twee musici was al heel snel ontdekt.

Tijdens het verzorgen van concerten werden zij genoemd vanwege hun fantastische samenspel, energieke manier van musiceren en afwisselende programma's. Vanwege de lovende kritieken en de energie die zij beiden krijgen van het samen musiceren, hebben zij in 2013 besloten als vast duo verder te gaan.

700 concerten

Jaarlijks organiseert Stichting Muziek in Huis 700 klassieke concerten in zorgcentra. Veel van deze concerten zijn openbaar toegankelijk. Steeds meer zorgcentra, (lokale) fondsen en gemeenten werken samen om ook ouders in de wijk naar de concerten te brengen.