• Handdruk door Ed de Groot (LEKSTEDEwonen) en Roland Van der Klauw (Wocozon).
• Handdruk door Ed de Groot (LEKSTEDEwonen) en Roland Van der Klauw (Wocozon). Foto: Aangeleverd

LEKSTEDEwonen plaatst zonnepanelen

VIANEN • LEKSTEDEwonen start met het plaatsen van zonnepanelen om bestaande woningen energiezuiniger te maken.

Op die manier kunnen huurders van zonne-energie profiteren en maandelijks op hun energiekosten besparen.

Om dit in Vianen te realiseren werkt LEKSTEDEwonen samen met Wocozon. De eerste 550 huurders die voor zonnepanelen in aanmerking komen zijn uitgenodigd voor een informatieavond. Drie huurders aan de Berkenstraat, Mariënhof en Staartmolen gaven afgelopen week alvast het duurzame startsein. "Zonnepanelen leveren een grote bijdragen aan duurzaamheid en zijn een mooie besparingscombinatie van enerzijds het milieu en anderzijds een lastenverlichting voor huurders", schrijft LEKSTEDEwonen in een persbericht. Met de zonnepanelen van Wocozon kunnen huurders jaarlijks circa 100 euro besparen op hun energiekosten.

De zonnepanelen worden gratis geplaatst en ook het onderhoud ervan is gratis. Huurders betalen alleen voor de stroom die de zonnepanelen opwekken (per kWh), net zoals zij nu aan hun huidige energieleverancier betalen.

Start aanleg

Afgelopen week zijn drie huurwoningen aan de Berkenstraat, Mariënhof en Staartmolen al voorzien van zonnepanelen. Eind augustus wordt gestart met het aanbrengen van zonnepanelen op woningen in Amaliastein, Monnikenhof en De Hagen (laagbouw). Woensdag 4 en maandag 9 juli zijn er informatiebijeenkomsten. Meer info op


q www.lekstedewonen.nl