• Simon van Zante tussen Swen van Dorp, Floris Kool en Robbie de Roos.
• Simon van Zante tussen Swen van Dorp, Floris Kool en Robbie de Roos. Foto: Peter Verbeek

SC Everstein verliest van combiteam

everdingen • Topschutter Simon van Zante (21 doelpunten) speelde met SC Everstein een erewedstrijd tegen een team met spelers van HSSC '61, Lekvogels en Brederodes. De roodwitten kregen klop met 1-6.

Voor het duel werd Van Zante dubbel in het zonnetje gezet. Uit handen van sportverslaggever Peter Verbeek kreeg hij de Topschuttersprijs van Het Kontakt. Aansluitend werd hij door Perry Bloks, voorzitter van SC Everstein, in de bloemetjes gezet.

Voetbalgeluk

Het combiteam, dat werd gecoacht door Brederodes-trainer Charly Olf, had ook erkende schutters in de gelederen. Floris Kool (HSSC '61) was tot 20 treffers gekomen, terwijl ploeggenoot Arwin van Soest en Swen van Dorp (Lekvogels) er zeventien in het mandje hadden gelegd. Tal van spelers van beide selecties stoppen bij hun clubs of gaan hun voetbalgeluk elders zoeken, voor hen was het min of meer een afscheidswedstrijd.

Amper twee minuten na de aftrap opende Frank de Goeij (HSSC '61) de score: 0-1. Een minuut of tien later werd Robbie de Roos op maat bediend door Mark Fierens en hij gaf doelman Bastian Spriel het nakijken: 1-1. De roodwitten, met assistent-trainer Jeroen Brouwer als coach, dicteerden de wedstrijd tegen de aanvankelijk wat onwennig opererende gelegenheidsploeg. Halverwege de eerste helft begon dat team echter zijn draai te vinden. Op het middenveld excelleerden HSSC-er Arwin van Soest en de Brederodes-spelers Dennis Kruyk en Ivo Toxopeus. De voetballers van vierdeklasser Lekvogels trokken zich op aan hun medespelers en pasten prima in het plaatje. Nadat Toxopeus en Kool enkele opgelegde kansen hadden laten liggen, en De Roos namens SC Everstein had gemist, sloeg Kool pal voor rust twee keer zijn slag: 1-3.

Na de thee bracht de thuisclub twee aanwinsten voor volgend seizoen binnen de lijnen: Iliass Lakhal en Yassine Boulghalch. De voormalige spelers van eerste klasser sv TOP waren duidelijke versterkingen, maar ze kregen de thuisclub niet aan het voetballen. Het gelegenheidsteam viel, naast zijn voetbalkwaliteiten, op door zijn gretigheid. Van Dorp tekende voor 1-4 en 1-5 en kort voor tijd werd het halve dozijn volgemaakt door Erik Bergshoeff, die de bal onhoudbaar in eigen doel kopte. "Als ik een jaar met deze spelers kon werken, zou er een team staan dat zo maar in de tweede klasse mee kon", was het commentaar van Charly Olf.

Peter Verbeek