woensdag 13 juni

Vakantiekeuken
17:30-19:30, Vianen, De Prenter. Alleenstaanden Vianezen zijn weer welkom in de huiskamer van De Prenter voor een gezamenlijke maaltijd. Er kunnen maximaal 20 gasten mee-eten. Deelname kost 7 euro, inclusief een drankje. Er staat steeds een andere keuken centraal, deze keer gaat het om de 'vakantiekeuken'. Deelnemers moeten wel op tijd reserveren, dit kan bij De Wijkwinkel via 0347-344365 of openhuiskamer@welzijnvianen.nl.

vrijdag 15 juni

Knutselen voor Vaderdag
14:30-15:15 & 15:15-16:30, Vianen, Bibliotheek Vianen. CreaBeez organiseert een knutselactiviteit in het kader van Vaderdag. Er zijn twee sessies: één van 14:30 tot 15:15 uur en één van 15:15 tot 16:30 uur. Aanmelden kan via info@CreaBeez.nl of bij Puck de Haan via 06-18793980. De leeftijd is vanaf 5 jaar en de kosten zijn 3,50 euro per item.

De Kom: 'Theatrale Finale'
15:00-18:00, Nieuwegein, theater De Kom. Theater De Kom staat volledig in het teken van hiphop, breakdance, rap, popping & locking en streetdance tijdens het Rabobank Urban Dance Event. In samenwerking met de Utrechtse breakdancecrew ADHD organiseren DE KOM en Rabobank Utrecht dit gratis evenement. Tussen 15:00 en 18:00 uur zijn er gratis workshops waar iedereen aan mee kan doen. Met natuurlijk dans, maar ook graffiti spuiten, dj-workshops, freerunning, skateboarden, urban poetry, fotoshoots en nog veel meer. Om 18:30 uur geeft Yordana van IRCompany een workshop popping. En 's avonds verandert de kleine zaal in een dance battle arena. Op de beats van een dj strijden professionele dansers uit het hele land om de winst. Meer informatie is te vinden op de website.
www.dekom.nl

Fancy fair Lexmond
15:30, Lexmond. De activiteitencommissie van de hervormde kerk in Lexmond houdt tot 20:00 uur een fair rondom de kringloopwinkel en het kerkplein. Er zijn kraampjes met cadeauartikelen, boeken, plantenbakken en verlotingen. Voor de kinderen is er een springkussen, een speelgoedkraam en een grabbelton.

zaterdag 16 juni

Oldtimerdag Vianen
09:00, Vianen, Voorstraat. Oldtimerdag Vianen beleeft haar 31ste editie. Alle deelnemers arriveren tussen 09:00 en 11:00 uur in het centrum van Vianen. Vanaf 11:30 uur vertrekken de deelnemers voor een toertocht van zo'n 90 kilometer door de regio. De voertuigen komen rond 15:00 uur weer terug op de Voorstraat. Het volledige programma is te vinden op de website. www.oldtimerdagvianen.nl

Geitenkeuring in Lexmond
9:30, Lexmond, Nieuwe Rijksweg 8. Geitenfokvereniging Streven naar Beter houdt een geitenkeuring. Vanaf 11.30 uur is er een voorbrengwedstrijd voor kinderen. Er is voor hen ook een springkussen.

Fietsen tijdens Zederikdagen
10:00, Hei- en Boeicop. Op de derde en laatste Zederikdag staat fietsen centraal, voor het eerst vanuit Hei-en Boeicop. Er zijn routes van twintig en veertig kilometer uitgezet met leerzame en gezellige plekjes in de omgeving die wat minder bekend zijn. Inschrijving bij eetcafé 't Trefpunt tussen 10.00 en 12.00 uur. De kosten zijn 5 euro. Tijdens de terugkomst vermaakt troubadour Eduard Hagenstein de gasten.

Open dag
10:00-16:00, Everdingen, Lekdijk 49. Everstein, Landgoed Everstein, Sport Verenigt Zijderveld (SVZ) en ltv Gouwenes organiseren gezamenlijk een open dag. Bezoekers zijn tussen 10:00 en 16:00 uur welkom. Gouwenes organiseert deze dag ook haar clubkampioenschappen en bij Everstein vindt de jaarlijkse familiedag plaats. Verder zijn bezoekers ook welkom op Landgoed Everstein om alles te leren over dit project. Tussen 10:00 en 14:30 uur start er een fotopuzzeltocht en er zijn verschillende andere activiteiten. Zoals een jeugdvoetbaltoernooi, er is een penaltybokaal te winnen en bovendien is er een springkussen en kunnen kinderen zich laten schminken.

maandag 18 juni

Avondvierdaagse
17:45, Vianen, 't Wed. Op het grasveld bij basisschool De Rank gaat voor de 39ste keer de Viaanse avondvierdaagse van start. Een team van vrijwilligers is al maandenlang druk bezig met de voorbereidingen. Van het aanvragen van vergunningen tot het inplannen van vrijwilligers en verkeersregelaars. En natuurlijk: het bepalen van de routes. Niet alleen basisscholen, maar ook sportverenigingen, vriendenclubs en individuele wandelaars zijn welkom om mee te lopen. Op de slotdag – donderdag 21 juni – is er muzikale begeleiding van een aantal fanfares, op de Voorstraat zorgen een aantal dweilorkesten voor een gezellige sfeer. De starttijden zijn te vinden op de website.
www.avondvierdaagsevianen.nl

vrijdag 22 juni

ELAR Beachvolley Lexmond
18:30 uur, Lexmond, sportcomplex Het Bosch - ELAR Beachvolley Lexmond 2018. Recreatief beachvolleybaltoernooi met aansluitend een beachparty.

zaterdag 23 juni

Open dag bij volkstuinen
13:00-16:00, Vianen, Panoven. Volkstuinvereniging Vianen zet haar tuinhekjes weer open. Tussen 13:00 en 16:00 uur zijn bezoekers welkom aan de Panoven. Ook de tuinders van de ruim twintig tuinen zijn aanwezig om eventuele vragen te beantwoorden. Mensen die na het bezoek aan Volkstuinvereniging Vianen interesse hebben in het zelf huren van een tuin, kunnen een mailtje sturen naar info@volkstuinverenigingvianen.nl.

'Young Messiah'
19:30, Ameide, Grote Kerk. Jongerenkoor Esperanza geeft een concert in Ameide, op het programma staan vooral muziekstukken uit 'The Young Messiah'. Nummers die langskomen zijn onder meer: 'Worthy is the lamb', 'His yoke' en 'Since by man'. De avond zal muzikaal ondersteund worden door Josefien Hakvoort en Antonie de Potter (viool), Hans Stolk (cello), Geraldine van Hell en Danielle van Schaik (fluit), Wendy Sietsma (saxofoon) en Ruben van Kruistum (slagwerk). De presentator van de avond is Marcel Vroegop. Kaarten voor het concert - 7,50 euro voor volwassenen of 2,50 euro voor kinderen - zijn via het contactformulier op de website te bestellen.
www.jongerenkooresperanza.nl