Verkeersmaatregelen tijdens Oldtimertocht

vianen • In verband met Oldtimertocht Vianen gelden er zaterdag 16 juni enkele verkeersmaatregelen in het Viaanse centrum. Gemeente Vianen waarschuwt bovendien: er is veel politie op de been, dus de kans op een bekeuring voor overtreders is groot.

Een gedeelte van de binnenstad van Vianen is komende zaterdag gewoon bereikbaar. Wel geldt normaal de blauwe zone. Aangezien er nogal wat politie en handhavers op de been zijn om toezicht te houden, is het risico om een bekeuring op te lopen redelijk groot. Voertuigen die verkeerd geparkeerd staan en een belemmering kunnen vormen voor de hulpdiensten worden weggesleept.

Tijdens het evenement is, op de bij de organisatie in gebruik zijnde wegen en pleinen, een (tijdelijke) wegsleepregeling van toepassing. Genoemde wegsleepregeling is van toepassing op de volgende straten: Pr. Julianastraat, Lijnbaan, Voorstraat, Bakkerstraat, Lombardstraat, Stadhuisstraat, Keizerstraat (tussen Voorstraat en Kerkstraat), Korte Kerkstraat (tussen Voorstraat en Klooster), Valkenplein en Badhuisstraat. De wegsleepregeling is van kracht vanaf zaterdag 16 juni om 06:00 uur. De volgende straten en pleinen worden op deze dag tussen 06:00 en 20:00 uur volledig afgesloten voor alle verkeer. Ze dienen volledig vrij te zijn van obstakels, zoals aanhangwagens, containers, auto's en dergelijke: Pr. Julianastraat, tussen rotonde en de Lijnbaan; Voorstraat, tussen kruising Molenstraat en kruising Langendijk en Kortendijk; Bakkerstraat, tussen Voorstraat en Achterstraat; Lombardstraat, tussen Voorstraat en Achterstraat; Stadhuisstraat, tussen Voorstraat en Valkenplein; Keizerstraat, tussen Voorstraat en Kerkstraat; Korte Kerkstraat, tussen Voorstraat en Kerkstraat; Valkenplein en ook de parkeervakken; Badhuisstraat, tussen Varkensmarkt en Valkenstraat; Lijnbaan, tussen Aimé Bonnastraat en Pr. Julianastraat; parkeerterrein aan de Kerkstraat, perceel naast Voorstraat 98 (fietsenstalling).

De Beukenlaan is open voor uitgaand verkeer (alleen personenauto's) voor bewoners van de Zederikstraat, de Bleek en Buitenlandpoort.