BOM gaat honderd bomen verzagen

vianen • Bewonersorganisatie Monnikenhof (BOM) laat woensdag 13 juni ruim honderd bomen verzagen tot planken en balken. Van het verkregen hout gaat de BOM onder meer bankjes maken.

Op het terrein van wijkcentrum Monnikenhof is het deze woensdag een drukke bedoening: de hele dag staat daar een mobiele zagerij opgesteld die ruim honderd bomen gaat verzagen. Vrijwilligers van de BOM gaan met de opbrengst van het gezaag meteen aan de gang om bankjes te maken voor de Viaanse beweegroute die de vereniging op korte termijn wil realiseren in de wijk.


Vitaal

Deze wandelroute door de wijk is onder meer bedoeld voor mensen meer moeten of willen lopen. Bijvoorbeeld: mensen die herstellende zijn na een ingrijpende operatie. Maar ook ouderen die vitaal willen blijven. Vaak kunnen zij alleen maar korte wandelingetjes rondom hun huis maken, omdat er te weinig rustpunten zijn onderweg. De beweegroute moet hier verandering in brengen. Door het plaatsen van bankjes en andere zitmogelijkheden onderweg, kunnen mensen tijdens een wandeling in Monnikenhof vaker even een pauze nemen om vervolgens weer verder te gaan. Op termijn is het ook de bedoeling dat langs de route fitnessapparaten voor buitengebruik worden geplaatst, waardoor de route aantrekkelijk wordt voor iedereen die wil gaan bewegen.

Waar de beweegroute de officiële wandelroutes kruisen - bijvoorbeeld op de Lange Waaijsteeg waar de 2 kilometer lange wandelroute door natuurgebied Viaanse Bos langskomt - zullen de rustpunten daarop worden aangepast.

Wie mee wil helpen om de bankjes te maken (en te plaatsen) is welkom. Aanmelden kan via het e-mailadres: info@stichtingmonnikenhof.nl. De werkzaamheden voor het afronden van de beweegroute zijn gepland in de periode tussen zondag 15 juli tot zondag 15 oktober.


q www.stichtingmonnikenhof.nl