Little Red Poison en Red Impact sterk

stroe • De lokale teams van Red Impact Zijderveld en Massey Ferguson Hagestein hebben het afgelopen zaterdag in Stroe goed gedaan.

In de klasse Supersport 4,5 ton Topniveau realiseerden Peeters en Simply Green in de eerste run de maximale afstand van 110 meter. Van Stappust werd derde met 107,99 meter, terwijl Henri Versluis zijn Red Impact met 103,83 meter als vierde naar de finale stuurde. Versluis schoof daarin een plaatsje op (101,55 meter), maar moest Peeters (106,83) en Simply Green (102,34) vóór laten gaan. Tussenstand: 1. Peeters: 87 punten; 2. Simply Green: 86 punten; 3. Red Impact: 73 punten.

Veertien trekkers kwamen aan de start in de klasse Sport 2,5 ton Topniveau. De Little Red Poison van Aart de With (106,60 meter) en Red Passion (101,65 meter) waren de enige die erin slaagden zich voor de finale te plaatsen. Het team uit Venhorst liet zich gelden en zette een afstand van 104,01 meter op het scorebord. Little Red Poison bleef steken op 100,82 meter. In het tussenklassement leidt Red Passion (95 punten), Little Red Poison volgt met 83 punten.


De Reiger in actie

vianen • Vijf wedstrijdvissers van De Reiger hebben meegedaan aan de zomeravondwedstrijd. M. Bambacht werd eerste met 5.180 gram. Hij bleef Rob Kluvers (2.440 gram), Bas Ponssen (1.700 gram), N. Huizinga (840 gram) en Jan Uitenbogerd (760 gram) ruimschoots voor. De competitiewedstrijd in het Amsterdam-Rijnkanaal leverde een zege op voor Theo Bakker, die 6.700 gram vis boven water haalde. Bas Ponssen (4.500 gram) en Jan Tukker (3.300 gram) eisten de andere ereplaatsen voor zich op.


Ruime overwinning hockeydames

geldermalsen • De dames 1 van hockeyclub MHC Vianen speelden zondag uit tegen Geldermalsen. Het leverde een royale 1-5 overwinning op. Door de warmte verliep het eerste kwart wat moeizaam. Daarna begon het bij de gasten te lopen en namen ze een voorsprong. Geldermalsen herpakte zich en scoorde uit een strafcorner via een snelle tip-in. Noor Gatsonides scoorde haar derde treffer van dit seizoen. Ook Baukje van den Heuvel en Lobke Gresnigt wisten de keeper van Geldermalsen te omzeilen en maakten mooie doelpunten. Tot slot volgde er nog een hoog schot op doel van Juliëtte Verweij, waarna de bal door Fleur Vlietstra uit de lucht het doel in werd geslagen. Dit was haar tweede treffer in deze warme en moeizame wedstrijd. Hierdoor kwam de eindstand op 1-5 en ging Vianen dames 1 met de drie punten naar huis. Volgende week speelt het team haar laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Kromme Rijn. De wedstrijd begint om 12:00 uur.


H2O organiseert eerste wedstrijd

vianen • Zwemvereniging H2O uit Vianen hield zondag de eerste Vrijstad Zwemwedstrijd in sportcentrum Helsdingen. De jonge vereniging vierde haar tweede verjaardag met het organiseren van een eigen wedstrijd voor wedstrijdzwemmers. Afgelopen seizoen deed een aantal sporters al mee aan wedstrijden bij andere verenigingen. De eerste wedstrijd was kleinschalig, zodat de vereniging organisatorisch dingen uit kon proberen. Meer informatie op www.zvh2o.nl.