Open dag bij volkstuinen

vianen • Volkstuinvereniging Vianen zet zaterdag 23 juni haar tuinhekjes weer open. Tussen 13:00 en 16:00 uur zijn bezoekers welkom aan de Panoven. Daar is een stukje groen Vianen te vinden, bomvol volkstuintjes en grienden. Er zijn heel veel verschillende tuinen te vinden: van originele moestuinen tot gemengde tuinen en stukjes groen met vooral heel veel bloemen. Maar ook beginnende tuinen en diervriendelijke tuinen. Ook de tuinders van de ruim twintig tuinen zijn aanwezig om eventuele vragen te beantwoorden. Mensen die na het bezoek aan Volkstuinvereniging Vianen interesse hebben in het zelf huren van een tuin, kunnen een mailtje sturen naar info@volkstuinverenigingvianen.nl.


Theater Totaal speelt 'Vogelvrij'

vreeswijk • Bij Museumwerf Vreeswijk speelt Theater Totaal van donderdag 21 tot en met zondag 24 juni de familievoorstelling 'Vogelvrij'. Hiervoor gaat het gezelschap de samenwerking aan met bewoners van Zorg-Spectrum, zeemanskoor De Brulboei, leerlingen van basisschool De Tweeklank, freerunners Just Play, Huis van Waarde & Wederkeer en Museumwerf Vreeswijk. Ook amateurspelers uit Nieuwegein werken mee aan de voorstelling. Op donderdag 21 juni vindt de try-out plaats, op vrijdag 22 juni is de première. De voorstellingen op donderdag, vrijdag en zaterdag beginnen om 20:00 uur. De show op zondag 24 juni om 15:00 uur. Tickets zijn verkrijgbaar via onderstaande website.

q www.amerpoort.nl/webwinkel


Kinderen naar Hof van Batenstein

vianen • Kinderen van groep 5 van basisschool De Voorhof komen maandag 2 juli langs in Hof van Batenstein. De kinderen komen spelletjes spelen. Het is de bedoeling dat de senioren de kinderen wegwijs maakt in de spelletjes van vroeger. Maar ook dat de leerlingen de ouderen iets vertellen over de spelletje die zij nu spelen. De middag begint om 13:00 uur en duurt tot 15:30 uur. Entree is 1 euro. Aanmelden is niet nodig. De activiteit wordt georganiseerd door Stichting Welzijn Vianen (SWV).