Brayton Biekman naar SC Everstein

everdingen • SC Everstein hield woensdag een kennismakingsavond, waarbij ook de nieuwelingen Ilias Lakhal, Yassine Boughlahsen en Emiel Schippers aanwezig waren. Toekomstig trainer Carel van der Velden verwelkomde ook zijn vierde versterking: Brayton Biekman. Deze 39-jarige aanvaller, die ook centraal achterin uit de voeten kan, heeft een imposante carrière achter de rug. Hij was contractspeler van Excelsior, FC Utrecht en FC Den Bosch en speelde daarna onder andere bij Rijnsburgse Boys, DOVO en Elinkwijk. Ook maakte hij deel uit van de selectie van FC Lienden. Biekman, een goede vriend van Van der Velden, wil graag nog een keer knallen bij SC Everstein.


Tweede plaats voor team Red Impact

bakel • In de vierde competitiewedstrijd eindigde het Zijderveldse tractorpullingteam Red Impact voor de tweede keer op rij als tweede. In de klasse Supersport 4,5 ton Topniveau realiseerde Henri Versluis een afstand van 106,12 meter. Simply Green werd eerste met 108,58 meter en blijft met 69 punten koploper. Team Peeters volgt met 67 punten, terwijl Red Impact nu 58 punten heeft en naar de derde plaats steeg. In de klasse Sport 2,5 ton Topniveau ging de winst naar Rocky die buiten mededinging meedeed. Little Red Poison, met Aart de With achter het stuur, haalde in de eerste run de verste afstand: 108,82 meter. In de finale ging het minder goed. Met 97,16 meter moest de Hagesteinse trekker Red Passion (104,99 meter) en Starfire (103,57) voor laten gaan. In het tussenklassement staat Little Red Poison tweede met 66 punten. Red Passion leidt met 75 punten.


Eervol verlies tegen kampioen

vianen • Het eerste damesteam van de Hockeyclub Vianen nam het zondag op tegen kampioen Haaskamp Dames 1. Het weerhield Vianen er niet van om vol voor de winst te gaan. De thuisclub begon sterk, maar het team wist de vele kansen niet te benutten. Haaskamp scoorde wel en bracht zo de stand op 0-1. Vianen ging door met het goede spel en bleef kansen creëren. In de tweede helft kreeg Haaskamp een strafcorner die strak in het doel werd gespeeld: 0-2. Dat werd ook de eindstand. Ondanks het verlies waren de dames trots op het resultaat en het goede spel. Volgende week speelt het team uit tegen Geldermalsen. Aanvang: 14:00 uur.


Clubtitel Magatama voor Nour Aaboud

vianen • Voor de leerlingen van Karate-Do vereniging Magatama stonden zaterdag de clubkampioenschappen op het programma. Zowel individueel als in kata-teams werd in vier poules gestreden om de prijzen. Elke deelnemer liet twee verschillende oefeningen zien.
Nadat bekend was wie de eerste plaats in zijn of haar poule had veroverd, streden de winnaars om de clubtitel. Die kwam uiteindelijk terecht bij Nour Aaboud. Samen met Ishana Ransing en Esther Wouthuijzen won hij ook de teamwedstrijd.

Uitslagen: Witte en gele band: 1. Esther Wouthuijzen; 2. Rosalie Lammers van Toorenburg en Alicia van Doorn; 3. Phebe Maat. Oranje band: 1. Kiki Bladt; 2. Renz Bladt; 3. Ishana Ransing en Mitchel Pol. Groene en blauwe band: 1. Nour Aaboud; 2. Justin van Lent; 3. Nick de Graaf. Bruine band: 1. Giada Beudeker.