Werkzaamheden Stedin

vianen • Om de kwaliteit van het gasnetwerk optimaal te houden, heeft Stedin onderhoudswerk in de Viaanse Voorstraat en omgeving gepland. De werkzaamheden bestaan uit het vervangen van de bestaande gas- en elektra-aansluitingen van woningen in die straten.

Stedin is de netbeheerder in deze regio en zorgt voor de aanleg, het onderhoud en de veiligheid van onder andere het gasnetwerk. De werkzaamheden vinden plaats van april 2018 tot mei 2019. Stedin voert ze in drie fasen uit, tijdens de eerste fase - nu bezig - gaat de netbeheerder aan de slag aan de Voorstraat, dit zou tot maximaal eind juni moeten duren. Tijdens de tweede fase is de Weesdijk en omgeving aan de beurt, daar duren de werkzaamheden tot het einde van het jaar. Tot slot staat de Achterstraat en omgeving op het programma, daar is Stedin volgend jaar van januari tot mei bezig.

Het grootste deel van de werkzaamheden vindt plaats in of nabij het trottoir, voortuin en in de meterkast. Mogelijk ondervinden omwonenden hinder met parkeren op de openbare weg in de straten waar gewerkt wordt. Een deel van de werkzaamheden bestaat uit het vervangen van de huisaansluitingen. Bewoners, organisaties en bedrijven in het gebied waar deze werkzaamheden plaatsvinden worden hierover tijdig geïnformeerd.


Meer informatie

Mensen die vragen over de werkzaamheden vragen hebben, dan kunnen tijdens kantooruren contact opnemen met John Bakker, senior uitvoerder bij Stedin, via 06-11372641 of john.bakker@stedin.net. Ook vindt er elke woensdag tussen 12:00 uur en 15:00 uur een inloopspreekuur plaats op de Hoekenstraat en De Lafayettestraat (uitgezonderd feestdagen en vakanties). Voor andere vragen aan Stedin kunnen mensen terecht op de website, tijdens kantooruren via Twitter of Facebook of telefonisch met de klantenservice via 088-8963963.

De werkzaamheden zijn onderdeel van het herinrichtingsproject van de Voorstraat en worden uitgevoerd aan het begin van het project. Op deze manier kan de nieuwe bestrating straks in één keer, ongestoord en mooi op het gas- en elektranetwerk gelegd worden.


q www.stedin.net