• Feestelijke opening Bureau Binnenstad Vianen.
• Feestelijke opening Bureau Binnenstad Vianen. Fotostudio Marks

Bureau Binnenstad Vianen geopend

vianen • De jonge Noor stond zaterdag te popelen om een klap te mogen geven op het confettikanon. Na de openingsspeech van wethouder Frank Meurs was het dan zover. Met een klap opende het meisje onder luid gejoel het nieuwe informatiecentrum over de binnenstad op Voorstraat 45. Bij Bureau Binnenstad Vianen is iedereen voortaan welkom voor informatie, vragen en suggesties over stadsvernieuwingsprojecten en inwonersinitiatieven in en rondom de binnenstad.

Bureau Binnenstad Vianen is ontstaan uit een inwonersinitiatief van Irma Schouten en Jeannette Verplancke. Zij merkten door hun betrokkenheid bij de plannen voor de nieuwe Voorstraat dat inwoners vaak vragen hebben over de achtergrond en voortgang van projecten in de binnenstad. Denk bijvoorbeeld aan de nieuwe Voorstraat, de Kloosterbrug, de toekomstige herinrichting van de Langendijk, de Blauwpoort en Sluiseiland. Zo ontstond Bureau Binnenstad Vianen met steun van ondernemers, de Biz, Centrummanager Vianen en de Gemeente. Naast de fysieke locatie op de Voorstraat 45 is er een website en een nieuwsbrief.

De opening werd goed bezocht. De bezoekers bekeken nieuwsgierig de plannen, stelden vragen en kregen informatie. Er werd enthousiast gereageerd op het initiatief en ook op de ruime openingstijden. Maandag tot en met zaterdag van 10:00 tot 16:00, op dinsdag gesloten. Aannemer Agterberg die de herinrichting van de Voorstraat uitvoert, is maandags en donderdags aanwezig bij Bureau Binnenstad Vianen voor vragen en informatie.


q www.bureaubinnenstadvianen.nl