Winactie tijdens renovatie Voorstraat

vianen • Centrummanager Hans van Kooten heeft een budget van 40.000 euro opgehaald om activiteiten te organiseren tijdens de renovatie van de Voorstraat. Het geld is afkomstig van lokale ondernemers en organisaties.

Van Kooten had eigenlijk gerekend op minimaal 20.000 euro, maar dat is dus het dubbele geworden. "Het geeft aan dat alle betrokkenen snappen dat we de herinrichting van de Voorstraat als serieuze maar vooral als positieve ontwikkeling moeten oppakken." Om voor dit geld plannen uit te werken is er een activiteitencommissie opgericht bestaande uit Albert Steehouder, Corné Vermaas, Ronald Reijersen van Buuren, Rutger Leeuwis en Hans van Kooten. Er haken ook enkele bewoners uit de binnenstad en vrijwilligers van Bureau Binnenstad bij aan.

De eerste activiteit uit de koker van de commissie is een kras- en winactie die woensdag 6 juni (morgen dus) van start gaat. Hiervoor is 6.000 euro aan prijzengeld beschikbaar gesteld. Van Kooten: "Ondanks dat de aannemer, die vanaf de eerste week in juli gaat starten, z'n uiterste best zal doen om zo min mogelijk overlast te veroorzaken, zullen we er met z'n allen toch wat last van hebben. Om de consumenten te prikkelen toch naar het centrum te blijven komen, is deze actie opgezet." Hoe het werk: bij besteding van 12,50 euro of meer bij een deelnemende ondernemer krijgt de consument een kraskaart. Hiermee zijn waardebonnen te winnen van 12,50 tot maximaal 100 euro. De kaarten kunnen vervolgens ook nog ingeleverd worden – met naam en e-mailadres – bij Print- en Inktstation – om kans te maken op één van de hoofdprijzen die tijdens de officiële opening in het najaar bekend worden gemaakt. De deelnemende ondernemers - waaronder ook marktkooplieden - zijn te herkennen aan de kras- en winposter in de etalage.