• Jan en Patricia voor het verbouwde pand van Kwalitaria.
• Jan en Patricia voor het verbouwde pand van Kwalitaria. Foto: Nico van Ganzewinkel

Kwalitaria Délifrance gaat weer open

vianen • Kwalitaria Vianen gaat na een flinke verbouwing op dinsdag 12 juni weer open. De winkel is voorzien van een gloednieuw Délifrance gedeelte. De officiële feestelijke opening is vier dagen later, op zaterdag 16 juni. Tussen 14:00 en 15:30 kan iedereen gratis een frietje komen proeven.

De lunchroom/cafetaria is overgenomen door twee ervaren ondernemers: Jan Drost en zijn partner Patricia Luiks. Ze hebben veel ervaring in de branche. Ze exploiteerden de afgelopen jaren in de kantine van een school in Rotterdam een gezonde broodjeszaak onder de noemer van Bram Ladage/Brood Express: "Leerlingen van de school konden hier huisgemaakte patat kopen en belegde broodjes met o.a. verse groenten. Ook verzorgden wij de catering voor bedrijven in de buurt."

Hoger niveau

Jan en Patricia willen ook Kwalitaria Délifrance in Vianen naar een hoger niveau brengen. De lunchroom werd zo'n 1,5 jaar gerund vanuit het hoofdkantoor, dat op de etage boven de winkel is gevestigd. "Wij gaan het nu anders doen. We gaan heel veel aandacht besteden aan de service en de kwaliteit. Of een gast nu komt voor koffie met wat lekkers, een uitgebreide lunch of een huisgemaakte burger met friet, wij zorgen ervoor dat iedereen graag nog eens terugkomt. Inmiddels zijn we druk bezig met het werven van personeel", zegt Jan Drost.

De Kwalitaria is uitgebreid met een Délifrance in de allernieuwste stijl. Het lunchassortiment wordt daarmee flink uitgebreid met Franse specialiteiten. De gast heeft straks een ruime keuze uit lekkere vers belegde broodjes. Délifrance brood wordt ambachtelijk bereid met graan van eigen Franse graanvelden en gemalen in eigen molens. Dit zorgt voor de hoogst mogelijke kwaliteitsproducten.

Kwalitaria Délifrance Vianen is een zogenaamde pilotstore voor andere vestigingen in Nederland. Patricia: "Het betekent dat wij nieuwe franchiseondernemers gaan opleiden en dat we in onze zaak ook nieuwe producten gaan uitproberen."

MRIJ-burgers

Jan: "Eén van onze topproducten op de kaart is de burger van Hollands MRIJ-rundvlees. Dit is een Hollands ras, dat zijn oorsprong vindt in het gebied langs de Maas, de Rijn en de IJssel. Écht lekker kwaliteitsvlees, dat proef je. We hebben 6 verschillende varianten. Ik vind zelf de 1838 heerlijk, die is belegd met beenham, Beemster kaas, gebakken ei, tomaat en mosterdsaus." De Kwalitaria friet is speciaal voor Kwalitaria ontwikkeld en is lekker dik gesneden, vol van smaak en krokant gepakken in plantaardige olie. "En uiteraard verkopen we diverse maaltijden, snacks, smoothies, softijs, en milkshakes. En Patricia is een echte Barista en gaat dus heerlijke kopjes koffie serveren. Met of zonder likeurtje erbij, het is haar specialiteit"

q www.kwalitaria.nl