Inloopspreekuur in vakantiestemming

lexmond • In Bibliotheek Lexmond vindt donderdagochtend 7 juni een speciale editie van het digitale inloopspreekuur plaats. Normaal gesproken kunnen mensen bij het servicepunt van de bibliotheek tussen 10:00 en 12:00 uur binnenlopen om vragen te stellen over het gebruik van internet en digitale media. Er is deskundige begeleiding aanwezig die bezoekers graag verder helpt en ook uitleg geeft over bijvoorbeeld e-readers, smartphones of tablets. Het inloopspreekuur is gratis toegankelijk. Vooraf aanmelden is niet nodig. Deze donderdag 7 juni gaat het inloopspreekuur specifiek over de vakantievoorbereiding. Zo is er aandacht voor de mogelijkheid van het lenen van ebooks. Ook is er aandacht voor navigeren met de smartphone. En er ligt een lijstje klaar met de tien beste gratis apps voor op vakantie.


Dj Speedo achter de draaitafel

vianen • Het alter ego van Hennie Mark, dj Speedo, kruipt zaterdag 9 juni achter de platenspeler om wat ouderwetse Herman Brood-hits door het Viaanse museum te laten schallen. Dit in verband met de Herman Brood-expositie in Stedelijk Museum Vianen. Marks zag Brood en zijn Wild Romand voor het eerst in 1978 tijdens een optreden aan de Maarsseveense Plassen. Toen kwamen er een hele rij nummer van de nieuwe lp SHPRITSZ voorbij, de opvolger van het schitterende debuut STREET. Het publiek was totaal overdonderd, weet Marks nog. Als dj draaide hij dan ook vaak de hele a-kant van SHPRITSZ, met nummers als 'Saturday Night', 'Dope Sucks', 'One', 'Doin' it' en dergelijke en de dansvloer stond gegarandeerd helemaal vol. Voor zijn optreden in het museum draait dj Speedo naast veel Brood ook muziek van Sweet d' Buster, Vitesse, Cuby and The Blizzards en The Meteors. Aanvang is 21:00 uur, deuren gaan open om 20:30 uur. De toegang is 10 euro, tickets zijn verkrijgbaar aan de kassa van het museum of via de website.

q www.stedelijkmuseumvianen.nl


Avondvierdaagse in Vianen

vianen • Voor de 39ste keer gaat maandag 18 juni de avondvierdaagse in Vianen van start. Een team van vrijwilligers is al maandenlang druk bezig met de voorbereidingen. Van het aanvragen van vergunningen tot het inplannen van vrijwilligers en verkeersregelaars. En natuurlijk: het bepalen van de routes. Niet alleen basisscholen, maar ook sportverenigingen, vriendenclubs en individuele wandelaars zijn welkom om mee te lopen. Vooraf inschrijven kan woensdag 13 en donderdag 14 juni van 19:00 tot 20:30 uur in sportcentrum Helsdingen en Hof van Batenstein. En van 19:00 tot 20:00 uur bij winkelcentrum Lijnbaan. Deelname kost 3,50 euro voor 65plussers en kinderen onder de 17 jaar. Deelnemers van 18 tot en met 64 jaar betalen 4 euro per persoon. Inschrijving op het veld is ook mogelijk op maandag 18 juni van 17:30 tot 18:30 uur, maar dan is het wel 1 euro duurder. De routes gaan dit jaar weer door de verschillende woonwijken van Vianen, Lexmond, Hagestein, Hoef en Haag en Nieuwegein. Op de slotdag – donderdag 21 juni – is er muzikale begeleiding van een aantal fanfares, op de Voorstraat zorgen een aantal dweilorkesten voor een gezellige sfeer. Alle dagen wordt gestart en gefinisht op het grasveld nabij basisschool De Rank aan 't Wed in Vianen.

q www.avondvierdaagsevianen.nl