donderdag 31 mei

Postzegels
19:00-21:00, Vianen, De Prenter. Postzegelvereniging De Posthoorn houdt een bijeenkomst in De Prenter. Liefhebbers zijn welkom om postzegels te veilen of ruilen. Alle verzamelaars zijn welkom.

vrijdag 1 juni

Koor- en samenzangavond
19:30, Schoonrewoerd, hersteld hervormde kerk. Koor- en samenzangavond in de hersteld hervormde kerk van Schoonrewoerd (Pr. Amaliastr. 35) t.b.v. Stichting Kimon. Het kinderkoor Mattanja uit Leerdam en het gemengd koor De Lofstem uit Geldermalsen zullen daar hun medewerking aan verlenen. Ook zal er veel samenzang zijn. Aanvang: 19:30 uur

zaterdag 2 juni

Jaarmarkt
10:00-17:00, Vreeswijk. In het vissersdorp Vreeswijk vindt weer de jaarmarkt plaats. Tussen 10:00 en 17:00 uur zijn bezoekers welkom om te snuffelen in het aanbod: van zomerartikelen en woondecoratie tot allerlei hartige en zoete lekkernijen. Speciaal dit jaar is er een grote flyeractie met geluksbonnen. Bij besteding van 5 euro krijgen mensen zo'n geluksbon, waarmee ze weer kans maken op allerlei prijzen beschikbaar gesteld door de marktkooplieden. En 's middags is het natuurlijk tijd voor de Pieremachocheltocht, het waterspektakel met de versierde bootjes. Hierbij strijden deelnemers om de prijs voor het mooiste, meeste creatieve en best drijvende Pieremachocel (zelfgemaakte boot). Dit begint om 14:30 uur.

Paard en wagens
10:30, Lexmond. De eerste Zederikdag wordt gehouden met paard en wagens die een rit van dertig kilometer door de omgeving rijden. Start vanaf het terrein van de Killesteynruiters, Nieuwe Rijksweg 8 in Lexmond. Aanmelden 9.00 uur, inspannen 10.00 uur en vertrek 10.30 uur. Kosten, inclusief lunch en foto zijn 10 euro per persoon, kinderen tot 10 jaar mogen gratis mee. Opgave: arnold@deklok.com en 06-55107705.

Molentocht DEV
13:30, Lexmond. IJsclub DEV houdt voor de vijfde keer met de motor een Molentocht van 100 kilometer. Verzamelen vanaf 13.30 uur bij het ijsclubgebouw, vertrek om 14.30 uur. Bij terugkomst rond 17.30 uur is er een barbecue. Kosten inclusief koffie, taart, drankje onderweg en de bbq zijn 10 euro voor leden van DEV. Niet-leden betalen 12,50 euro en kinderen tot 12 jaar zijn gratis. Meer informatie: info@ijsclubdev.nl of Facebook.

zondag 3 juni

4 Dance Competition
11:00, Vianen, theater De Stadshof. Dansschool 4 Dance Studio's organiseert in De Stadshof een wedstrijd onder de noemer '4 Dance Competition'. Diverse dansscholen uit Nederland hebben zich ingeschreven om mee te doen in diverse dansstijlen. De jury bestaat uit Sophia Mason, Anthony Benjamin en Redouan Hergelink. De presentatie is in handen van Thomas Cox, een bekende vlogger. Aanvang is 11:00 uur. In elke categorie is er 250 euro te winnen. Toegangsbandjes zijn zaterdag 3 juni bij de deur van het theater te krijgen.

maandag 4 juni

Alzheimer Café
19:00, Vianen, Hof van Batenstein. Tijdens dit laatste Alzheimer Café van het seizoen staat er geen spreker op het programma, maar een pubquiz. Debby van Rhijn stelt de vragen. Er zijn ook hapjes en drankjes verkrijgbaar. Het Alzheimer Café is de plaats waar iedereen die persoonlijk of in de directe nabijheid te maken heeft met dementie terecht kan. Ook medewerkers uit de zorg wereld, buren of andere belangstellenden zijn welkom. Vanaf 19:00 uur staat de koffie klaar in het grand café van Hof van Batenstein. Het programma begint om 19:30 uur en eindigt om 21:30 uur. Daarna is er nog gelegenheid om een drankje te nemen en na te praten. De toegang is gratis en aanmelding niet nodig.

woensdag 6 juni

Spirituele avond
20:00-22:30, Vianen, De Prenter. Medium Loet van der Gouw is te gast bij spiritueel centrum Iris. Entree is 6 euro.

zaterdag 9 juni

Slag Inn
20:00, Hagestein, dorpshuis De Biezen. Op het plein voor dorpshuis De Biezen vindt het negentiende editie van Slag Inn Hagestein plaats. De toegang is gratis.

vrijdag 15 juni

Anjerconcert
19:30, Leerdam, partycentrum Het Dak. Gemeenten Zederik, Vianen en Leerdam organiseren dit jaar voor het eerst gezamenlijk de Veteranendagen. Onderdeel van het programma is het Anjerconcert, ook voor niet-veteranen. Fanfare Bereden Wapens komt met hun 'Tour of Duty in Concert' naar Leerdam. Bezoekers zien videobeelden waarin de veteranen vertellen over hun werk in oorlogsgebieden en welke muziek belangrijk voor hen is geweest. De fanfare Bereden Wapens telt achttien professionele blazers en een band. Ook zanger Dennis Kroon, zelf veteraan, en zangeres Ingrid van den Nieuwenhuizen treden op. Het concert vindt vanaf 19:30 uur plaats. Tickets zijn te koop in de gemeentehuizen in Zederik, Vianen en Leerdam. Een kaartje kost 7,50 euro en is inclusief een consumptie.